Idei „marca Robu” pentru Complexul Studențesc: circulație închisă, parcare multi-nivel și zone pentru „momente de tandrețe”!

Primarul Timișoarei vrea să revoluționeze zona Complexului Studențesc, una care are în continuare o groază de probleme, despre care se plâng atât timișoreni, cât și studenții veniți din alte localități în capitala Banatului!

Fost rector, Nicolae Robu se gândește să interzică traficul rutier pe o mare porțiune a zonei unde se află căminele din campusul universitar și dorește o parcare supra-etajată lângă Sala Polivalentă „Constantin Jude”. De asemenea, edilul vrea băncuțe, hamace și mai mult spațiu verde, pentru că știe că studenții au nevoie și de momente de… romantism!

Concret, Robu vrea să închidă accesul mașinilor între Strada Cluj și Strada Daliei, bineînțeles, pe porțiunea de la Bulevardul Eroilor de la Tisa până la Bulevardul Vasile Pârvan. În acest sens, primarul a și făcut unul dintre celebrele sale sondaje pe Facebook. „Este haos în Complexul Studențesc. S-au făcut niște restituiri de terenuri acolo și s-au dat autorizații de construcții fără nicio noimă. E plin de mașini. Intră tot felul de «jmecheri». Rup stâlpișorii, intră pe unde îi taie capul. Majoritatea studenților sunt deranjați”, a precizat Robu, referitor la parcările haotice din zona campusului. Multe mașini aparțin studenților din alte județe, care încearcă să se „înghesuie” între cămine.

Parcare supra-etajată la Sala Olimpia 

Pentru a oferi, totuși, studenților un loc unde să-și lase mașinile, edilul vrea o parcare mare, pe mai multe nivele, în actuala parcare „clasică” a Sălii „Constantin Jude”, fosta Olimpia. Deocamdată, edilul spune că e doar o idee de proiect și că urmează să vadă dacă terenul e liber de sarcini, mai ales că în zonă e și o benzinărie, care când a fost construită, a stârnit controverse, fiind foarte aproape de sala de sport. „Avem tot felul de proiecte și probleme pe care ni le creăm ca să ne punem frână. Dacă s-ar lucra și în Germania după regulile din România, ar fi vai ș-amar. Noi lucrăm binișor cu aceste reguli, pentru că suntem obișnuiți cu anormalitatea”, a precizat primarul, în stilul său caracteristic, întrebat dacă benzinăria nu e o problemă.

Altfel, Robu speră ca după ce va degaja Complexul Studențesc de mașini parcate, între cămine să apară spații verzi, cu bănci și hamace, inclusiv pentru studenții îndrăgostiți! „Studenții au nevoie de un spațiu să relaționeze, inclusiv să poată avea momente de tandrețe. Să nu uităm ce înseamnă să fii student în Complexul Studențesc. Chiar eu am avut această bucurie, timp de cinci ani în zona studenției mele”, a precizat Robu, care a declarat despre sine în repetate rânduri că este un „spirit ludic”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, edilul a punctat că va mai propune Universității de Vest din Timișoara alte schimburi de terenuri, pentru zona fostei unități militare de lângă Punctele Cardinale.

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/