Două produse alimentare destul de răspândite în bucătăria românului, în varianta lor sănătoasă. Aceasta este propunerea prietenilor noștri de la Natur House Reșița pentru această săptămână.
Brioșele și ardeii copți sunt două produse pe care românii le gătesc frecvente. Specialistul în nutriție Loredana Guran de la Natur House Reșița ne oferă varianta lor sănătoasă.
ARDEI COPȚI LA BORCAN
Ingrediente:
Mod de preparare:
Coacem ardeii, îi sărăm și îi lăsăm pentru circa 30 de minute la odihnă. Îi curățăm, apoi pe pieliță, îndepărtăm codița și semințele și îi așezăm în borcane de 800 ml. Fiind așezați în borcane, ne putem apuca de preparat siropul ce îl vom turna peste ei. Punem într-o oală la fiert 800 ml apă cu 200 g zahăr, 3 linguri sare și 200 ml oțet. Când dă în clocot, oprim focul, tragem oala deoparte și adăugăm o linguriță de aspirină – praf, amestecăm ca acesta să se topească, apoi turnăm acest sirop în fiecare borcan peste ardei până se umple. Închidem cu capace și așezăm borcanele cu ardei la uscat între pături până a doua zi.
Cantitatea de sirop ajunge pentru 6 borcane de 800 ml.
BRIOȘE DE POST CU PORTOCALE – pentru măsurarea ingredientelor utilizate folosiți un pahar cu capacitate de 200 ml (12 brioșe)
Ingrediente:
glazură (opțional)
Mod de preparare:
Așa cum v-am obișnuit, în fiecare zi de sâmbătă vom publica un articol legat de nutriție. De asemenea, fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.