Idee. Cunoaștere. Viziune. Business-ul, în opinia scriitorului

„Dacă nu ai reușit să te prinzi de poantă, de ce ți-aș da banii înapoi?”.

„Mi s-a spus ca publicul meu țintă este foarte limitat – trebuie să aibă minime cunoștințe de engleză, să înțeleagă ce se întâmplă într-o corporație etc. Da, așa e! Nu mi-l imaginez pe Moromete citind «Pierdut la traducere» și să îi mai și placă sau să înțeleagă. Ah, da! Și asta mi s-a spus, că nu e foarte clară pilda întotdeauna. Nu e? Inseamnă că ar trebui să îți pui niște întrebări. În primul rând că meseria se fură. Dacă nu ai reușit să te prinzi de poantă, de ce ți-aș da banii înapoi? Așadar, m-am încăpățanat să las «Pierdut la traducere» cât mai aproape de original”, spune Cătălin Olteanu Heel, autorul cărții lansată de curând la Timișoara.

,,Nu știu cât de mulți cunosc, deși e o mândrie pentru mine și mă laud tot timpul cu faptul că am lucrat la un moment dat pentru industria de apărare. Am făcut armata în stadiu prelungit. Acolo m-am lovit prima oară de «pierdere la traducere». Și oamenii vorbeau aceeași limbă, atât că deși citeau aceleași proceduri sau instrucțiuni de lucru, ei bine executau chestii total diferite. Tot acolo m-am lovit prima oară și de celebrul concept «cover your ass procedure» care în lumea lor se traducea prin «morții se acoperă cu pământ iar vii se acoperă cu hârtii». Mda, din păcate dureros de adevărat, pentru că orice greșeala se platea uneori cu vieți”, este descrierea autorului, făcută recent pe blogul personal.

Volumul, publicat de editura Evrika Publishing, „se adresează celor care au trecut prin vreo firmă care are treabă cu corporațiile, corporateză, romglez și dacă nu o să fie o a doua ediție, o să înțeleg că m-am încăpățânat degeaba și, ca orice trupa rock neînțeleasă, o să continui să predic în satul meu. În concluzie, dedic această carte celor care se pot bucura de ea!”, a mai adăugat Cătălin, spre deliciul tutuor invitaților, prezenți la Universitatea de Vest, cu ocazia acestui eveniment.

Unul dintre prietenii și suținătorii autorului, este nimeni altul decât doctorul Adrian Badescu, Fondator al clinicilor Medici’s, președinte Rotary Club Timișoara și Consul Onorific al Mexicului, care a prezentat lucrarea, subliniind importanța acesteia pentru mediul de afaceri.

Aceleași gânduri de apreciere au fost rostite și de: Acad.Prof.Univ.Dr Ioan Paun Otiman, Prof.Univ.Dr Marilen Pirtea, Simona Amanar Tabara , Nadir Haș.

Toți cei interesați de această carte, scrisă în limba română, o pot găsi în librării, la categoria filozofie.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/