Dau socoteală pentru faptele lor

În această săptămână, cei doi primari și fostul șef de la APIA, Romică Anculia se prezintă în fața judecătorilor, ca să fie audiați. Aceștia vor da socoteală pentru faptele lor, pentru că joi intră în fondul cauzei. Asta, după ce au fost trimiși în judecată.

Primarul de la Oțelu-Roșu, Iancu Simion Simi, cel de la Socol, Ghiță Valentin, și fostul șef de la APIA, Romică Anculia, se prezintă joi în fața magistraților de la Tribunalul Caraș-Severin. Asta ca să fie audiați. După ce la înfățișarea trecută cei trei inculpați și familiile lor s-au declarat dezamăgiți de decizia magistraților de a-i ține în continuare la arest, în această săptămână vor încerca încă o dată să își dobândească libertatea.

„Joi este primul termen de judecată, iar dacă nu vor fi alte incidente procedurale sau cele de amânare în acest dosar, cu siguranță vom intra în fondul cauzei. Joi vor fi audiați inculpații și mai mult decât atât, se va discuta menținerea măsurii arestului preventiv și se va cere o eliberare pe control judiciar sau pe cauțiune, în funcție de cum va hotărî fiecare inculpat în parte”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, cel care îl apără pe fostul primar al orașului Oțelu-Roșu, Iancu Simion Simi.