Iacob Chișărău, condamnat în dosarul Moldomin!

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia l-au condamnat pe directorul de la SC Moldomin SA Moldova-Nouă la patru ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute. Acesta este acuzat de fapte de corupție și trafic de influență.

Potrivit site-ului Curții de Apel Alba Iulia, instanța a contopit pedepsele stabilite şi i-a aplicat inculpatului Chişărău Iacob pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare. În plus, acesta trebuie să plătească suma de 1300 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 100 de lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Avocatul din oficiu al lui Iacob Chișărău are un termen de 10 zile de la pronunţarea sentinței să declare recurs. Următoarea instanță care ar judeca recursul directorului ar fi Înalta Curte de Casație și Justiție.

La începutul lunii aprilie, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban, în stare de arest preventiv, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Iacob Chişărău şi Adrian Dan Rus, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, precum şi Ioan Marian Mihăilă şi Mihaela Ramona Şerban, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Judecarea dosarului cu ceilalţi patru inculpaţi va continua la Curtea de Apel Alba Iulia, iar termenul de judecată următor a fost stabilit pentru data de 26 iulie.