I-au prins cu lemnele-n căruţă

Doi hoţi de lemne au fost prinşi în flagrant de jandarmii care se aflau în misiune în zona cartierelor Moniom şi Colţan din municipiul Reşiţa. Hoţii au fost daţi de gol de urmele căruţei cu care au intrat în pădure şi de zgomotul drujbei.

Jandarmii cărăşeni au intrat în pădure, iar după aproximativ 200 metri, aceştia au surprins în flagrant două persoane care încărcau material lemnos într-o căruţă. „În urma verificărilor jandarmii i-au identificat pe numiţii S.R., în vârstă de 42 ani,  şi S.M., în vârstă de 18 ani, ambii din oraşul Bocşa, care cu ajutorul unui motoferăstrău mecanic şi un topor, au tăiat de pe picior un număr de  7 arbori din specia „cer”, aceştia fiind nemarcaţi. O parte  din lemnul tăiat l-au încărcat în atelaj, iar restul stivuindu-l pentru a putea fi ulterior transportat şi comercializată în oraşul Bocşa Montană”, a precizat Marius Săndulescu, reprezentantul Jandarmeriei.
Cei doi hoţi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de „Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”  şi „Furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lãstari care au fost tãiaţi ori scoşi din rãdãcini, din pãduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrãri de împãdurire şi din vegetaţia forestierã din afara fondului forestier naţional, precum şi al oricãror altor produse specifice ale fondului forestier naţional constituie infracţiune”.  Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor. Important este că prejudiciul recuperat a fost predat părţii Ocolului Silvic Bocşa Montană.