Fals în acte, la vechiul Prescom!

Peste 200 de persoane, foşti angajaţi ai societăţii Prescom, sunt supăraţi pe fostul director Gheorghe Marchiş că nu le-a dat cele trei salarii compensatorii promise. Asta deşi, pe fişele fiscale figurează veniturile de circa 5.000 de lei, suma fiind inclusiv impozitată de stat.

Angajaţii fostului Prescom s-au trezit că pe fişele fiscale care au ajuns în posesia lor figurează alte informaţii decât cele ştiute de ei. Mai exact, este vorba despre trei salarii compensatorii pe care aceştia ar fi trebuit să le primească, dar care nu au ajuns niciodată în posesia lor. „Este fals în acte ceea ce a făcut fostul director, unde mai pui faptul că, pe lângă cei 5.000 de lei pe care ar fi trebuit să îi primim fiecare dintre noi, mai sunt restanţe şi la bonurile de masă”, spune Ioan Păduraru, un fost angajat al Prescom.

Oamenii mai sunt supăraţi şi pe motiv că, la momentul preluării angajaţilor de către Ro-A-Tir şi Brantner, li s-a promis că de numărul de angajaţi nu se va atinge nimeni, iar peste noapte acesta s-a înjumătăţit.

Fostul director face apel la calm
„Cineva îi excită deja. Aceste sume s-a considerat că sunt cuvenite la încetarea raportului de muncă, potrivit contractului colectiv. Am întocmit documentele, adică statele de plată speciale, iar angajaţii au figurat cu ele. Acestea trebuiau cuprinse în declaraţiile care se transmit la finanţele publice, iar ele urmează să intre în plată, conform prevederilor Legii 85, pe măsura acumulării în contul special deschis pentru insolvenţă a sumelor care să acopere această datorie către salariaţi, după care le vor primi”, a spus Gheorghe Marchiş, cel pe care oamenii îl acuză.

Acesta a adăugat că dacă sumele de bani nu ar fi fost trecute pe fişe, angajaţii ar fi trebuit să apeleze la instanţă, iar instanţa să decidă că dreptul este al lor. „Ar fi fost un proces individual şi de lungă durată.  Nu ştiu cine le umple capul cu prostii. Noi, din momentul când s-a produs insolvenţa, am mai avut control inclusiv de la finanţe”, a subliniat Doru Marchiş, fost director al Prescom, şi actual şef punct de lucru Reşiţa, la Brantener.

Cei peste 200 de angajaţi s-au adunat în jurul orei 14.00 în faţa Prefecturii Caraş-Severin, după care au intrat la discuţii cu primarul oraşului Reşiţa, căruia îi explică şi la această oră (n.r. 14.50), care este nemulţumirea lor.

Comments

  1. […] CITEŞTE ŞI:  Fals în acte, la vechiul Prescom! […]