I-a luat la palme pe polițiști, dar nu face pușcărie! Pentru că e băiat bun!

Curtea de Apel Timișoara a confirmat sentința Judecătoriei Caransebeș prin care șmecherul care a ultragiat doi polițiști din Oțelu Roșu a primit o pedeapsă blândă, neprivativă de libertate.

Condamnat în primă instanță la un an și două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce în iunie 2020 l-a pocnit peste față pe un om al legii care îndrăznise să-i oprească în trafic soția băută, iar pe colegul acestuia l-a pus pe fugă, Marian Stoicănescu zis Bully a fost obligat să apară și în fața magistraților Curții de Apel Timișoara. Și asta pentru că procurorii au considerat că, pentru faptele sale, inculpatul merită să stea o vreme în spatele gratiilor, în niciun caz nu ar trebui să se bucure de clemența și îngăduința judecătorilor din Caransebeș. Aceștia au stabilit că o pedeapsă neprivativă de libertate este suficientă pentru atingerea scopului acesteia și au ținut cont că inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului. Instanța a cântărit totodată gravitatea infracțiunilor săvârșite și periculozitatea infractorului, a luat în considerare motivul săvârșirii infracțiunilor și scopul urmărit, conduita lui Stoicănescu după comiterea faptelor și în cursul procesului penal, nivelul de educație al acestuia, vârsta și situația familială și socială, precum și de starea de temere creată lucrătorilor de poliție. A admis instanța de fond că Bully a dovedit dispreț față de organele de poliție, dar a considerat că se poate dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În această decizie a contat și faptul că inculpatul nu a fost condamnat în vreo altă speță la pedeapsa închisorii pentru mai mult de un an.

Polițiștii Luca Emanuel Blidariu și Andrei Buda n-au uitat nici astăzi episodul violent și umilitor în același timp, iar Parchetul a acționat ca atare, apreciind soluția primei instanțe drept netemeinică și nelegală, susținând că se impune condamnarea lui Marius Stoicănescu la o pedeapsă cu executare efectivă. În regim de detenție! Avocatul Cosmin Bolosin a găsit și de această dată argumente în apărarea clientului său, astfel că, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel Timișoara, Bully rămâne să execute un an și două luni de închisoare sub supraveghere. În plus, va executa muncă în folosul comunității, va plăti niște daune morale și va trebui să confirme că e băiat bun. Alfel, riscă oricând să-i fie revocat beneficiul suspendării executării pedepsei!

leader board 728 x 90 px