I-a fost salvată viața! Medicii de la Spitalul din Caransebeș au intervenit de urgență

Un pacient depistat cu SARS-CoV-2 și cu grave probleme de sănătate a fost transportat de la Reșița la Caransebeș pentru a intra direct în sala de operație! Deși i-a fost amputat un picior, viața pacientului a fost salvată.

Pentru pacientul cu coronavirus, specialiștii Spitalului Județean de Urgență din Reșița au sunat la Caransebeș să solicite ajutorul, întrucât diagnosticul era de ischemie critică de membru inferior, debutată supraacut.

Medicul de gardă de la Caransebeș și colega de la Spitalul Județean Reșița au luat legătura la Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara pentru o eventuală revascularizare arterială. În urma trimiterii datelor imagistice, colegii chirurgi au constatat faptul că stadiul și evoluția bolii contraindică orice tentativă de revascularizare arterială. În aceste condiții pacientul a fost trimis de la SJU Reșița către SMUC, spitalul nostru îndeplinind rolul de spital suport Covid, acela de a trata alte afecțiuni la pacienții confirmați SAR-CoV-2. Fiind vorba despre un diagnostic de mare gravitate, cu indicație chirurgicală de urgență vitală, linia de gardă de la UPU (Dr. Cotoșpan Marian) Chirurgie (Prof.Dr. Borcean Gheorghe) și ATI (Dr. Diaconu Lorena), incluzând medici, asistenți și personal auxiliar a intrat în pregătirea specifică, iar pacientul a fost preluat din ambulanță și transportat direct în sala de operații, unde s-a practicat amputația membrului inferior”, se arată în comunicatul emis de Spitalul din Caransebeș.Întreaga operație s-a realizat, cu respectarea tuturor normelor de protecție pentru personal, de securitate sanitară pentru pacient, evitând posibila contaminare a angajaților, a spațiilor și a tehnicii de lucru.

Am relatat această întâmplare nefericită (pentru pacient) din dorința de a felicita personalul medical încadrat în spitalul suport Covid pentru capacitatea de reacție și pentru profesionalismul de care dă dovadă în orice situație”, se mai arată în comunicat.

banner 1000 x 100 hd