Hurduzeu, priză la gâtul lui Dacica?! Tehnici politice de lupte libere între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Reşiţa!

Campionatul Național de Lupte libere, feminine și lupte greco-romane a fost planificat de către Federația Română de Lupte să fie organizat la Reșița, în această lună. Dar conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin pare să-şi fi amintit că are de plătit ceva poliţe politico-administrative Consiliului Local Reşiţa!

De organizare ar fi urmat să se ocupe CSM Reșița și AJL Caraș-Severin, ambele instituții trimițând solicitări în acest sens Consiliului Județean (CSM Reșița încă din luna martie!) pentru închirierea Sălii Polivalente din municipiu în vederea desfășurării în bune condiții a competiției naționale. Solicitarea CSM Reșița a primit avizul Direcției de Patrimoniu, cea care are în administrare Sala Polivalentă, după care o asociație creștină primește și ea acceptul să organizeze un concert de muzică creștină acolo.

Asociația primește și ea acceptul, moment în care intervine viceprimarul Adrian Dacica și îi convinge pe reprezentanţii acesteia că acel concert ar fi mult mai interesant de susținut pe Stadionul Mircea Chivu, așa că asociația trimite Consiliului Județean o adresă prin care îi anunță că nu vor mai folosi sala pentru concert. Cu toate acestea, Asociația Județeană de Lupte, de data asta, primește un răspuns scris de la Consiliul Județean, care transmite că nu le poate închiria sala, pentru că vor începe „lucrări de renovare a vestiarelor”.

Din acest motiv, la ultima ședință de Consiliu Județean, viceprimarul Adrian Dacica a venit pentru a prezenta plenului situația ipocrită în care ne-am afla, deoarece foarte multe cluburi și oficiali și-au rezervat cazare și masă în această perioadă la Reșița (jumătatea lunii iulie 2018) și ar fi păcat pentru mediul de afaceri din municipiu să piardă 300-400 de clienți pentru o răfuială de orgolii.

Răspunsul președintelui Silviu Hurduzeu a demonstrat, o dată în plus, că administrația județeană nu este interesată de inițiativa privată și nici măcar de sport, când vine vorba de plătit polițe. Hurduzeu i-a răspuns viceprimarului Reșiței că se va găsi o rezolvare „în baza bunelor relații cu Consiliul Local Reșița” și l-a chemat în audiență, completând că „se va rezolva tot așa cum, în baza bunei relații cu Consiliul Local Reșița, acesta a mărit redevența societății Aquacaraș cu o valoare cam cât creditul luat de Aquacaraș și pentru care doar Consiliul Județean a garantat!”.

Ce a surprins pe toată lumea a fost faptul că, iată, răzbunări politice ori administrative ies în prim-plan chiar şi atunci când vine vorba de competiții sportive, acolo unde politica ar trebui să nu intervină. Cu atât mai mult cu cât nu poate fi vinovată Federația Română de Lupte, sau zecile de campioni naționali pe care Reșița i-a dat, pentru ce se votează prin Consiliul Local Reșița. Pentru municipiu şi judeţ ar trebui să fie o mândrie și o oportunitate de afaceri astfel de competiții, care aduc bani prin numărul mare de sportivi care vin aici, nu să le blocheze pentru a plăti polițe.

Potrivit viceprimarului Adrian Dacica, după o discuție ulterioară, președintele Silviu Hurduzeu l-a asigurat că Sala Polivalentă din Reșița va putea găzdui competiția națională de lupte din acest an.