Hurduzeu îl trimite pe Vela în sala de judecată! După ce l-a eliminat din Consiliul Județean! [UPDATE]

Majoritatea PSD-PMP a respins astăzi, în ședință extraordinară, plângerea prealabilă formulată de Marcel Vela împotriva Hotărârii plenului din data de 15 iulie, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al liberalului.

În ciuda viciilor de procedură pe care le-a invocat liderul grupului PNL, Cristian Gâfu, s-a trecut la vot. Liberalii s-au împotrivit propunerii lui Silviu Hurduzeu, de respingere a plângerii prealabile, numai că PSD și PMP au majoritatea în Consiliul Județean și l-au lăsat pe Marcel Vela fără mandatul de consilier județean. Mandat la care acesta anunțase că renunță, prezentându-și demisia în scris. Vela s-a răzgândit însă înainte ca aleșii județeni să ia act de demisia pe care o înaintase Consiliului Județean. În ședința din 15 iulie, aceiași consilieri PSD și PMP n-au mai ținut cont de faptul că Vela a revenit asupra demisiei, considerând că acesta și-a pierdut calitatea de consilier în momentul în care demisia semnată de el a ajuns la comisiile Consiliului Județean.

„Consider că proiectul de hotărâre trebuia să conțină ambele variante, aprobarea sau respingerea contestației domnului Vela. În forma asta se induce forma finală a hotărârii care va ieși!”, a arătat Gâfu, însă fără rezultat. Președintele Silviu Hurduzeu susține că s-au respectat întocmai pașii legali în acest caz. „S-a făcut o plângere prealabilă inițiată de domnul Vela, conform legii, pentru a acționa în instanță. Orice cetățean care se consideră lezat de o acțiune a Consiliului Județean poate apela la instanță. Domnul Vela a înaintat Consiliului Județean o plângere prealabilă. În termen legal, Consiliul Județean a pus pe ordinea de zi această plângere prealabilă. În urma votului consilierilor județeni, a fost respinsă această plângere. Rămâne să mergem în instanță dacă domnul Vela va considera că dorește să meargă în instanță”.

leader board 728 x 90 px

UPDATE, ora 14.00

O plângere similară a fost înaintată de Marcel Vela și Prefecturii Caraș-Severin. Răspunsul prefectului Florența Albu urmează să sosească la Consiliul Județean în zilele următoare. „Pregătim răspunsul privind revocarea hotărârii, suntem în termen, zilele acestea vom lua decizia”, a explicat pentru expressdebanat.ro prefectul Florența Albu. Surse neconfirmate oficial susțin că lucrurile se vor complica, deoarece Prefectura ar urma să revoce hotărârea aleșilor județeni, așa cum s-ar fi întâmplat și în alte cazuri asemănătoare.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

CITEȘTE ȘI:

Ion Marcel Vela: Demisionez din CJ, eu am candidat pentru funcția de președinte

Hurduzeu l-a trecut pe Vela la probleme extraordinare!

Soarta lui Marcel Vela stă în mâinile unei doamne