FOTO: Petrecere sârbească în peisaj românesc la Reşiţa

Ştiu să trăiască şi să petreacă precum nimeni alţii, joacă frumos, cântă de scot la joc şi ăl mai lipit de scaun om – sârbii au deschis aseară “Zilele Culturii Sârbe la Reşiţa” cu muzică, dans şi voie-bună!

Parcul Tricolorului din Reşiţa s-a umplut repede de oameni la ceasurile serii, imediat de muzica a dat semnalul că e rost de petrecere. Timp de trei zile sunt mese întinse, mici şi bere, cărnuri gătite pe toate gusturile, comercianţi de tot felul şi un mini-parc de distracţie în care copii şi părinţii au făcut deja coadă în prima seară a unui eveniment menit să îi apropie pe români de cultura sârbească şi să ne reamintească tuturor că suntem buni vecini şi în localităţile din ţara noastră, dar şi peste graniţele pe care acum le trecem cu uşurinţă.

Aseară, pe scenă au urcat OK Band, o trupă foarte tânără ca vârstă a membrilor ei, din Timișoara, iar frații Balaci și Mirela Zarva, ansamblurile Sveti Nikola Diniaș, Zlatna Suza Diniaș, Dunav Svinița, Kruna Sânmartinul Sârbesc și nu în ultimul rând Darko Lazić, Marko Taban, Șaşa Miloievici au ţinut cheful la cote maxime. “O să vedeţi în fiecare zi o foarte mare vedetă de la sârbi, alături de tinere formaţii din România, de muzică sârbească, formaţie de dansuri, aşa că veţi fi decetaţi trei zile cu muzică de cea mai bună calitate“, a promis în deschiderea evenimentului preşedintele Uniunii Sârbilor din România, filiala Reşiţa, Iva Stoicevici.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647118259880″]

 

Astăzi este rândul unui alt val de artişti sârbi deosebit de apreciaţi să facă Reşiţa să vibreze: Vera Matović, supranumită Andeea Voica a sârbilor, Formația Bane Vasić, Goran Stefanovici, Mara Gorun și Dragan Marcu, Ansamblurile Soko Socol și Sveti Nikola Radimna.

Mâine sunt programate alte momente frumoase pentru reșițenii care aleg să petreacă în Parcul Tricolorului, alături de sârbi. Înainte însă de spectacol, la ora 17:00, la Sala Dacia, este prezentată expoziția de fotografie ,,Martorii existenței”, urmată de proiecția filmului documentar ,,Sârbii din România” și de prezentarea activității editoriale a Uniunii Sârbilor din România. Seara vor urca pe scenă: Indira Radić, formația Braća Ivanović și Dejan Matejin, To ,,Spomenari” și Pera Todorovici și ansamblurile Bârzava Reșița și Mladost Timișoara.

banner 1000 x 100 hd