Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat luni, în ședință publică, sentința în dosarul de corupție al vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni!
Procurorul DNA Lucian Dolcu a cerut cel puțin zece ani de închisoare pentru Ghiorghioni, despre care a arătat că a urmărit un singur scop în toată perioada în care a condus destinele județului, și anume, să se îmbogățească. Omul care l-a prins în flagrant pe vicele CJ a mai arătat și faptul că pedepsele mici primite în anii trecuți de foști angajați ai administrației județene sau ai instituțiilor publice din Caraș-Severin nu au avut niciun efect asupra acestuia. În niciun caz nu l-au determinat să se oprească din activitatea infracțională, ci l-au făcut să-și ia cât mai multe măsuri de precauție. Tocmai din acest motiv și-ar fi băgat la înaintare nepotul, pe care l-a trimis să adune șpăgile de la Adina Armașu. În consecință, procurorul DNA a cerut o pedeapsă exemplară pentru Ghiorghioni. Măcar zece ani petrecuți în spatele gratiilor.
Tribunalul Caraș-Severin l-a găsit vinovat pe Ionesie Ghiorghioni pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență și l-a condamnat în consecință pentru fiecare dintre ele, la patru, respectiv şase ani de închisoare. În final, vicele CJ a primit pedeapsa de şapte ani şi patru luni închisoare cu executare. Instanţa a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, dată prin rechizitoriu faptelor de săvârşirea cărora este acuzat inculpatul Ghiorghioni, din două infracţiuni de trafic de influenţă aflate în concurs în infracţiunea unică de trafic de influenţă forma continuată, astfel că vicele a sperat degeaba într-o diminuare a limitelor de pedeapsă. Nepotul său, care a recunoscut totul, a fost condamnat pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă la pedeapsa de un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani. El va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Reşiţa sau AJOFM Caraş-Severin pe o perioadă de 90 de zile. Sentința Tribunalului Caraş-Severin nu e definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.
Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!