Hristos a înviat! Ortodocșii și catolicii sărbătoresc împreună!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Problema serbării datei Paştilor este una care separă de multă vreme creştinii din apusul Europei de cei din Răsăritul creştin, iar momentele în care ambele confesiuni sărbătoresc Învierea Domnului la aceeaşi dată aduc parcă cele mai frumoase sărbători, dar readuc în atenţie şi ideea de unitate creştină.

Aşa a fost şi anul acesta, credincioşii catolici ori cei ortodocşi sărbătorind Paştile împreună. Imaginea, extrem de frumoasă, este dată de bisericile din cartierul Govândari al Reşiţei, acolo unde Catedrala ortodoxă Schimbarea la Faţă se află la doar câţiva paşi de biserica catolică Maria Zăpezii, sau pe Bulevardul Muncii, unde biserica greco-catolică este spate în spate cu cea ucraineană, iar la miezul nopţii la ambele biserici răsună clopotele şi se cântă „Hristos a Înviat”.

La Caransebeş, catedrala episcopală este faţă în faţă cu bisericuţa franciscană, astfel că procesiunile pascale sunt practic comune.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Anul acesta sărbătoarea Învierii a stat sub semnul ploii, care a speriat pe mulţi, dar care, deşi începuse în jurul orei 21, nu a rezitat până la miezul nopţii şi nu a reuşit să strice momentul inedit al slujbei de Înviere, atunci când toţi creştinii vin să ia lumină.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/