„Hristos a înviat” la Timișoara, de Ziua Europei! Speech-uri cu iz electoral pe o vreme de noiembrie… deturnat pascal

1000x100 (5)

Manifestațiile prilejuite de celebrarea Zilei Europei și a Independenței de stat a României au început la Timișoara, la prânz, în Piața Libertății. Pe o vreme rece, de toamnă târzie, puținii timișoreni au venit în piața de evenimente pentru a asista la discursuri și la defilare. Așa cum era de așteptat, nu au lipsit nici apropourile electorale din cuvântările politicienilor de pe scenă.

După intonarea imnului Europei și a Imnului de stat al României, a avut loc tradiționalul ceremonial religios susținut de episcopul vicar Paisie Lugojeanul. Ulterior, de pe scenă s-au rostit discursurile tradiționale. După subprefectul Daniel Franțescu, a venit rândul deputatei PSD Bianca Gavriliță să vorbească de pe scenă. În „nota” partidului, parlamentarul a vorbit despre importanța ca România să fie tratată cu drepturi egale în UE, în contextul legilor privind concurența. „Pata de culoare” de pe scenă a fost europarlamentarul Maria Grapini, care a început discursul în stilul propriu, cu un tare și răspicat „Hristos a înviat!”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Au urcat pe scenă și primarul Nicolae Robu, care a vorbit de oportunitățile deschise de Uniunea Europeană pentru România. A urmat Călin Dobra, care a reamintit că România are acum președinția semestrială a UE, după care a venit și rândul lui Vladan Tadici, președintele Asociației „Corpul Consular Timișoara” și consul al Republicii Serbiei. Tot pe scenă, unde au fost prezenți și ceilalți consuli de la Timișoara, care au semnat, rând pe rând, statutul reînnoit al asociației. În mod tradițional, ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Armatei, Jandarmeriei, Poliției și Pompierilor, plus a fanfarei militare.

banner 970 x 250