Hrană pentru Suflet în prag de Mărțișor! Tu cum te implici?

O mână de oameni pot face minuni. O dovedesc câteva doamne drăguțe din Reșița, care periodic se gândesc la animalele fără stăpân, câinii care trăiesc în padocul public al orașului. O nouă campanie a început luna aceasta, iar până la finalul săptămânii, cei binevoitori sunt așteptați să doneze hrană sau bani pentru câteva sute de suflete nevinovate din Reșița.

În Luna Iubirii, afecțiunea poate fi manifestată și față de viețuitoarele care nu cuvântă. Câteva doamne cu suflet mare (Cristina Chivu, Simona Murariu, Lidia Băloi, Roxana Nyegre, Izabela Gușcă, Valentina Chivu, Mihaela Szabo) organizează o campanie prin care cei cu dare de mână pot dona hrană pentru cei aproximativ 350 de câini găzduiți de padocul public de pe drumul Lupacului, hrană care ar suplimenta cantitatea asigurată de Primăria Reșița. Cei care nu pot transporta mâncare, pot dona bani din care se va achiziționa hrană. Nu este prima astfel de campanie organizată de grupul de prietene, doamne simple, fără funcții înalte, care nu caută nici pe departe să se remarce în vreun fel, ci doar să atragă atenția că orice gest simplu înseamnă șansă la viață pentru animalele fără stăpân.

„Tind să cred că bunătatea și compasiunea pentru aceste suflete nevinovate vor depăși întotdeauna orgoliile și ura din unii oameni”, spune Cristina Chivu, una dintre doamnele inițiatoare ale campaniei „Hrană pentru Suflet în prag de Mărțișor!”.

Cei care doresc să doneze hrană pentru câinii din padocul reșițean sunt așteptați până vineri, 15 februarie, în următoarele locații:

  • Zona Intim – Cofetăria Wow Pastry, între orele 10-18
  • Zona Centru – la magazinul de haine vis a vis de Universitatea „Eftimie Murgu”, între orele 10-18
  • Zona Universalul Vechi, la Librăria Murariu (lângă ITM), între orele 8-16
  • Zona Kaufland Govândari, la ValMedia (lângă Romcret), pe B-dul Muncii nr. 14, de luni până vineri, între orele 10-14
  • Zona Muncitoresc, Piața Republicii nr. 39 la magazinul mixt de lângă Farmacia Richter
  • Zona Intim, Piscotel Pet, magazinul de la parterul blocului

Campania nu are doar scopul de a atrage atenția asupra nevoilor de hrană ale acestor câini, ci și de a reaminti oamenilor că au posibilitatea de a adopta. „Sunt căței frumoși acolo care ar avea nevoie de o mângâiere, de căldură sufletească, de un colț de curte sau de grădină… Știu că mulți nu vor mai apuca să fie adoptați și nu vor avea șansa să mai iasă de acolo, dar mi-aș dori din suflet să fie și fericiți printre ei care vor pleca din adăpost către un suflet bun. Nu cumpăra, adoptă!!!”, este mesajul postat pe pagina evenimentului, pe care oricine poate primi informații suplimentare.

Celelalte două campanii organizate de același grup de prietene în luna octombrie, respectiv decembrie 2018 s-au bucurat de un real succes, în total fiind adunate circa 3,5 tone de hrană pentru animale. „Mulțumim pe această cale tuturor celor care ni s-au alăturat și au donat în campaniile anterioare, dar și celor care ne vor ajuta în campania de luna aceasta”, a subliniat Cristina Chivu.