Hoții de la Oțelu Roșu, scoși din arest preventiv

Cei doi presupuși autori ai spargerii de la Pizzeria „D al Italiano” din Oțelu Roșu au fost eliberați chiar astăzi din arestul Poliției, după ce au contestat măsura arestului preventiv.

Alin Ștefan Drîngă și Florin Andrei Turiceanu scapă de arestul preventiv după ce în urmă cu mai bine de o lună fuseseră arestați preventiv în urma unor percheziții făcute la Oțelu Roșu și Petroșani, cei doi fiind găsiți cu o cantitate mare de bijuterii din aur pe care le furaseră din dormitorul administratorului Pizzeriei „D al Italiano”, cu ajutorul unui angajat al pizzeriei. După ce au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș și apoi au fost arestați preventiv 30 de zile, procurorii au venit din nou în fața instanței cu propunerea de prelungire a arestului preventiv, pentru alte 30 de zile.

Dacă judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Caransebeș a acceptat propunerea Parchetului, cel de la Tribunalul Caraș-Severin a înlocuit măsura cu cea a arestului la domiciliu și cu interdicția de a lua legătura cu partea vătămată și mai mulți martori din anchetă.

„Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin a admis contestația făcută încheierii Judecătoriei Caransebeș, care dispusese prelungirea măsurii arestului preventiv înlocuind-o cu măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile. În câteva minute cei doi inculpați vor părăsi arestul IPJ Caraș-Severin. Soluția mi se pare una de stare normală pentru că, potrivit prevederilor Noului cod de procedură penală, există și măsuri alternative, iar eu consider că, în urma celor arătate în pledoarie, Tribunalul Caraș-Severin a avut în vedere atât pericolul social al faptei, cât și persoana inculpaților, precum și faptul că prejudiciul a fost recuperat în mare parte”, ne-a declarat avocatul Cosmin Bolosin (foto).

Sentința Tribunalului Caraș-Severin este definitivă.