Hoţii de brazi au fost lăsați fără „marfă”!

Polițiștii sunt cu ochii pe pădurile județului în această perioadă, astfel că hoții au șanse mici să poată pleca cu brazii acasă sau, mai rău, la piață să îi comercializeze. Cei al căror tupeu întrece limita normală însă, rămân fără pomul de Crăciun, care este scos la licitație de Direcția Silvică.

Pomii de Crăciun confiscați se valorifica de urgență, prin licitație sau prin negociere. Sezonul de iarnă este cel mai așteptat și cel mai profitabil pentru persoanele care comercializează brazi ilegal. Ba mai mult, furtul a devenit deja o afacere pentru cei care obișnuiesc să fenteze Legea. Astfel că, nici bine nu a început luna cadourilor, că polițiștii au confiscat deja 50 de brazi. Asta în contextul în care toată iarna trecută oamenii legii au recuperat în tot sezonul, puțin peste 80 de pomi. Ca să prevină astfel de evenimente, la nivelul Inspectoratului de Poliție s-a declanșat chiar o acțiune sub sloganul „Pomul de iarnă”.

“Acţiunea noastă va continua şi în luna decembrie a anului 2012, iar până în prezent au fost constatate opt infracţiuni prevăzute de Codul Silvic şi s-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.500 de lei. Poliţiştii au confiscat și 8,5 mc de lemn şi 50 de pomi de Crăciun. Lucrătorii din cadrul Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor ce au competenţă în acest domeniu au desfăşurat în ultimele săptămâni 121 de controale şi acţiuni atât pe drumurile publice, forestiere, cât şi în fondul forestier pentru prevenirea şi combaterea tăierii ilegale a materialelor lemnoase, în special brazi”, a declarat comisarul-șef Sabin Popescu, șeful Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice.

Materialele lemnoase confiscate, precum și cele abandonate se valorifică prin licitație, în termen de maximum 30 de zile calendaristice, de căte Ocolul Silvic pe raza căruia se află în custodie.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/