Hotelul Dunărea din Moldova Nouă, adus la patru stele, cu piscină, zonă SPA și terenuri de sport! Pe hârtie!

Scos la vânzare de ani buni, hotelul de pe malul Dunării, din centrul orașului Moldova Nouă, se degradează tot mai tare de la o zi la alta, chiar dacă documentația pentru reabilitarea sa spectaculoasă e finalizată de aproape cinci ani!

Primăria Moldova Nouă e gata să scrie amenzi pentru proprietarul Hotelului Dunărea deoarece imobilul nu e întreținut în mod corespunzător. Situația hotelului este destul de complicată, explică primarul Adrian Torma, și asta din cauza problemelor de natură penală pe care le are proprietarul. „Hotelul aparține uneia din companiile domnului Adrian Chebuțiu. Hotelul este sub sechestru la DNA, au fost şi câţiva investitori din Moldova Nouă şi din afara oraşului care şi-au dorit să îl cumpere, dar a-l scoate de sub sechestrul DNA până nu se finalizează procesul este aproape imposibil. Din păcate, se deteriorează, nu mai este nici păzit!”, a spus primarul din Moldova Nouă pentru expressdebanat.ro.

Într-un anunț public de acum patru ani și jumătate, Hotelul Dunărea era scos la vânzare pentru un preț de 900.000 de euro. Negociabil! În tranzacție ar fi intrat hotelul, care are o capacitate de 51 de camere și o suprafață utilă de 3.350 mp, și un teren de 10.505 mp, care beneficiază de un front de 100 m la Dunăre și o deschidere similară la drumul principal. Un avantaj major, se mai arată în acel anunț, îl reprezintă existența unui punct de transformare cu alimentare în buclă pe medie tensiune, ceea ce conduce la reducerea semnificativă a costurilor de exploatare.

În plus, cel puțin la acea dată, fundațiile și structura de rezistență, împreună cu compartimentările interioare n-ar fi necesitat intervenții majore. În vederea reabilitării, ar fi fost întocmit încă de atunci un studiu de fezabilitate și proiectul de reamenjare, care presupunea aducerea obiectivului la standard de 4****, dar propunerea de autorizare era pentru 3***. De asemenea, în proiect se avea în vedere reabilitarea piscinei exterioare, amenajarea unor terenuri de sport, recompartimentarea parterului în vederea măririi capacității restaurantului și creării a două săli de conferințe, amenajarea unei săli de fitness și o zonă SPA. Toate acestea au rămas însă doar pe hârtie, hotelul fiind astăzi în paragină.