Contribuabilii din Moldova Nouă şi Oţelu Roşu, primii din judeţ la plata dărilor către Fisc!

publicitate si promovare in ziar

Cărășenii sunt conștiincioși și se conformează voluntar la plata datoriilor către Fisc, 80% dintre locuitorii județului conformându-se de bunăvoie la plata dărilor. Situația este calculată pentru primele patru luni ale lui 2018.

Media gradului de conformare voluntară a contribuabililor din județul Caraș-Severin este de 80,44 de procente. Ca sumă, depășește 170.000 de lei, majoritatea plătite sau, cel puțin, declarate la termen.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin are în subordine 7 structuri organizatorice: structura de Colectare din cadrul aparatului propriu al AJFP Caraş-Severin, Serviciul Fiscal Municipal Caransebeş, Serviciul Fiscal Orăşenesc Moldova Nouă, SFO Oraviţa, SFO Băile Herculane, SFO Oţelu Roşu şi Biroul Fiscal Comunal Bozovici.

SFO Moldova Nouă are cel mai mare procentaj, de 84,77%, urmat de SFO Oțelu Roșu cu 80,55%, restul structurilor fiind sub media județeană, cel mai mic procent revenind SFO Băile Herculane, cu numai 66,77%.

„Situaţia detaliată a gradului de conformare voluntară la plata obligaţiilor fiscale pe fiecare buget în parte arată: buget de stat – 78,34%, bugetul asigurărilor sociale de stat – 81,42%, bugetul asigurărilor de sănătate – 82,83% şi bugetul asigurărilor de şomaj – 71,60%, iar pe total buget general consolidat, gradul de conformare voluntară la plata obligaţiilor fiscale a fost de 80,44%”, a declarat  Doru Cozma, directorul Administraţiei Finanţelor Publice Caraş-Severin, în şedinţa Comisiei Judeţene de Dialog Social.

Mai exact, în primele patru luni ale anului, plăţile voluntare efectuate de către contribuabili au fost în cuantum de peste 205,6 milioane lei, din care încasările la termen au fost de 170,7 milioane, iar suma de 34,8 milioane reprezintă încasări voluntare, însă cu depăşirea termenului legal de plată. În aceeaşi perioadă, în Caraş-Severin au fost comunicate aproape 8.500 de somaţii, însoţite de titluri executorii, pentru creanţe de circa 32,5 milioane lei. De asemenea, au fost instituite 5.000 de popriri asupra disponibilităţilor băneşti existente în conturile bancare pentru creanţe de mai bine de 15 milioane lei.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01