Anunțată mai multă vreme pe site-urile de imobiliare, Vila Renk din Reșița a fost cumpărată până la urmă de către un investitor privat: firma Termoconstruct din Reșița.
În jurul imobilului construit încă din vremuri comuniste, s-au țesut o sumedenie de povești învăluite în mister pe care le știu probabil seniorii orașului sau cei care au lucrat pe vremuri în fabrica mixtă, româno-germană, unde se produceau reductoare. Zona era de atunci un reper al cartierului reșițean Lunca Bârzavei, după cum a rămas până azi în vocabularul urban. Renk e capăt de linie pentru autobuze, platou pentru spații comerciale, blocuri și școală. Renk e însăși vila în care erau găzduiți vremelnicii directori ai fabricii, veniți din Europa și familiile lor.
Clădirea surprindea încă de pe atunci pentru ineditul formei sale dreptunghiulare, frumusețea ambientului și a organizării spațiilor de locuit, a terenurilor de tenis și garajelor. Nimic nu scăpa de ochii curioșilor care priveau peste gard cu invidie sau poate cu admirație. Cum să nu admiri un imobil ieșit din tiparele românești? Cu pereți mari de sticlă, balcoane șerpuite, fără acoperiș clasic, ci unul plat, cu terase și loc de foișor?
Istoria recentă a clădirii consemnează inginerii financiare ale fostei conduceri a Uzinei de Construcții de Mașini care a preluat și fabrica de reductoare și vila, dar care a fost înlăturată din interior, după îndelungi scandaluri și rețineri la DNA.
Aflată cu sediul în imediata apropiere, firma Termoconstruct, cunoscând trecutul și valoarea de simbol a Vilei Renk, a participat la licitație și din iarna anului trecut a cumpărat imobilul.
Intenția clară a noilor proprietari este de a reda strălucirea de altădată a acestei clădiri care va fi transformată în hotel.
„Sunt 15 unități de cazare de tip apartament, cu spații cuprinse între 40 și 130 de metri pătrați fiecare, plus alte spații cu diverse utilități și săli cu circuit comun. Vom adăuga un centru spa și piscină, alte dotări moderne apreciate în lumea turismului mondial. Este vorba despre jacuzzi, saună uscată și umedă, salină cu sare de Himalaya. Avem în vedere și amenajări exterioare, pe cei peste 10.000 de metri pătrați, însemnând terenuri multifuncționale pentru diverse sporturi: tenis, handbal, baschet. Sigur că de toate aceste facilități vor beneficia doar persoanele cazate în unitatea noastră.”, precizează administratorul Termoconstruct, Samuel Barbu.
Se lucrează cu designeri de primă mână din domeniu, englezi premiați în Europa, renumiți pentru frumusețea mai multor ansambluri urbane ridicate în zone emblematice din Timișoara.
„Nu e o aroganță din partea noastră și nu-i ignorăm pe specialiștii români preferându-i pe cei străini. Îi apreciem pe ai noștri, dar suntem în relații profesionale de mai multă vreme cu englezii, știm valoarea lor și din acest motiv vom lucra împreună. Ne așteaptă proiecte mari în continuare și sperăm ca până la sfârșitul anului 2022, să vorbim de inaugurarea noului hotel, cu multe stele, de la Vila Renk”.
Reprezentantul Termoconstruct, Samuel Barbu, este încrezător în viitorul orașului și spune că zona Renk este cuprinsă în noi regenerări urbane care vor schimba fața Reșiței și vor oferi mai mult confort traficului și fluxuri de circulație mult mai bune. Este nevoie, la fel ca în orice proiect, de timp și de răbdare.
Primăria Timișoara nu mai cumpără clădirea istorică din zona Iosefin, după ce proprietarul și-a retras intenția de a o vinde. Clădirea istorică situată pe str. Zugrav Nedelcu, în zona...
Telefonul Copilului a sunat de peste 800 de ori, anul acesta, în Caraș-Severin!
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281