Hotărârea Consiliului Județean Caraș-Severin, la fel ca Ordonanța 13 a Guvernului Grindeanu! Hoție legalizată!

Noaptea, ca hoții!”, au strigat sutele de mii de români ieșiți în stradă ca urmare a ordonanței aprobate de Guvernul Sorin Grindeanu la miez de noapte. În Consiliul Județean Caraș-Severin s-a întâmplat ceva asemănător, în miezul zilei, cu mult înaintea ordonanței scandaloase a guvernului PSD-ALDE!

În urma controlului Curții de Conturi, Ianăș Roșeți și Marius Andrițoi, foștii directori ai DADPP a Consiliului Județean Caraș-Severin, au fost chemați în judecată pentru a despăgubi cu milioane de lei noi instituția pe care au condus-o și pe care, spun inspectorii Curții de Conturi, au prejudiciat-o. Evident, în discuție ar trebui să intre și latura penală a faptelor incriminate. Numai că încercările în acest sens ale actualului director de la Patrimoniu, Corina Pascotă, au fost spulberate de majoritatea PSD-PMP din Consiliul Județean. Aleșii județului au refuzat să pună la dispoziția DADPP un jurist și s-au opus în același timp angajării unui avocat pentru a formula acțiuni în instanță împotriva vinovaților indicați de Curtea de Conturi. Cu alte cuvinte, consilierii județeni PSD și PMP au făcut tot posibilul să-i albească pe cei care ar fi păgubit bugetul public și au redus semnificativ șansele de a se mai recupera vreun leu. Corina Pascotă a fost pusă în situația de a face singură toate aceste demersuri, deși complexitatea cauzei ar fi necesitat un specialist în drept.

Cei mai mulți bani i-ar avea de dat fostul director Marius Andrițoi, căruia i se cer 1.469.565 de lei. Predecesorul său, Ianăș Roșeți, care s-a odihnit o vreme la Penitenciarul Popa Șapcă, fiind prins cu șpagă, ar trebui să returneze doar 255.917 lei, însă de la Dumitru Bunica, un diriginte de șantier pensionat, DADPP cere chiar mai mulți bani decât de la Roșeți, adică 452.287 lei. Consiliera Clementina Iucu, transferată între timp la Primăria Arad, ar fi prejudiciat Direcția cu 66.721 de lei.

Nu mai puțin de 10 dosare de plată i-au fost imputate de către DADPP lui Ianăș Roșeți după ce inspectorii de audit au stabilit că mai multe cheltuieli nu aveau acoperirea cerută de lege și au prejudiciat bugetul direcției.

Alte 21 de acte de decont îi sunt imputate lui Marius Andrițoi în urma aceluiași raport, 6 situații îi sunt imputate lui Dumitru Bunica și una singură Clementinei Iucu. Toți cei patru au depus în instanță întâmpinare prin care încearcă să arate fie faptul că acel control și-a excedat mandatul avut, fie că unele sume imputate nu ar trebui despăgubite de către ei, pentru că acele cheltuieli au fost asumate și ar fi plătite de angajați ori chiar de către alte persoane.

Până să se ajungă, însă, la judecarea cauzei, rămâne ca magistrații să se hotărască cine ar trebui să judece cauza. Asta pentru că DADPP a depus cererea de chemare în judecată la Secția I Civilă a Tribunalului Caraș-Severin. Judecătorul stabilit de repartizarea aleatorie refuză judecarea dosarului pe motiv că este de competența Secției a II-a Civilă, Contencios Administrativ și Fiscal, avându-se în vedere că e vorba despre niște funcționari publici. Judecătorul repartizat de la Secția II CAF invocă la rândul său decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție 1026/24 februarie 2012 care impune răspunderea civilă pentru persoanele ce nu mai au calitatea de funcționar public și a retrimis dosarul la Secția I a Tribunalului Caraș-Severin. Prin urmare se constată un conflict de competență și se cere arbitrajul Curții de Apel Timișoara pentru a se stabili care dintre cele două secții are competența de a soluționa dosarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/