Timișoara, coșmarul Reșiței. „Ne asumăm acest eșec!”

explo 1000x200

Deși pornea ca favorită, datorită locului ocupat în clasament, CS Universitatea Reșița a pierdut meciul susținut ieri la Timișoara, în etapa a doua a returului Diviziei A de handbal feminin, Seria B. CSU de Vest Timișoara s-a impus cu scorul de 33-29 (18-17).

În sezonul precedent, echipa timișoreană a câștigat chiar pe terenul Reșiței (28-27, pe 20 februarie 2016), producând la acea dată o mare surpriză. În turul actualei ediții de campionat, CSU Reșița au măturat Polivalenta cu echipa timișoreană, pe care au învins-o categoric, cu 32-19. Duminică, la Timișoara, lucrurile au stat cu totul altfel. Diferența de 27 de puncte din clasament a fost anulată de ambiția formației gazdă, care a dat o replică neașteptat de bună. Cristian Busuioc avertizase încă de acum câteva zile că meciul de la Timișoara nu va fi ușor. Echipa Reșiței nu s-a regăsit, ratările s-au succedat cu repeziciune, iar faza de apărare nu a fost acum punctul forte al studentelor din municipiul de pe Bârzava.

„Este o înfrângere pe care trebuie să ne-o asumăm. Am pierdut pe mâna noastră, am ratat extrem de mult, și de la șapte metri și din situații clare pe semicerc. Nici apărarea n-a funcționat, nici poarta n-a mers. Asta este, trebuie să învățăm din acest eșec care vine ca un duș rece pentru noi. Am spus că nu vom avea meci ușor la Timișoara, așa a fost, gazdele s-au mobilizat exemplar și nu au arătat ca o echipă de pe penultimul loc al clasamentului. Rămâne să ne concentrăm pe meciurile următoare, pentru că ne așteaptă meciuri și mai grele”, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Maria Popescu, Delia Roman, Andra Ioța – Alina Cristea (12 goluri), Adriana Voina (10), Alexandra Dinu (2), Diana Boriceanu (2), Alexandra Bucur (1), Andrada Stamin (1), Claudia Baldovin (1), Denisa Ion, Lorena Mocodean, Gianina Iung.

CSU Reșița a ratat șansa de a trece pe primul loc și a rămas pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul CSM Slatina, care a stat în această etapă.

Următorul meci va fi duminică, 19 februarie, la Sala Polivalentă din Reșița, cu Mureșul Târgu Mureș. Un meci decisiv pentru prezența Reșiței pe podium la finalul sezonului.

banner 970 x 250