Horațiu Rada anexează Caraș-Severinul capitalei culturale europene!

Pentru județul Caraș-Severin se anunță vremuri bune. Omul de afaceri Horațiu Rada, noul președinte al Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, creionează strategii noi, de impact, în care se regăsește și județul Caraș-Severin!

Omul din spatele fabricii care îmbuteliază apa cu aur din Munții Dognecei, susținătorul mediul de afaceri din Timiș și de acum președintele Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, aduce un suflu nou acestui proiect, tocmai prin crearea de oportunități și de noi coaliții care să integreze și să promoveze nu doar județul Timiș, ci și vecinul acestuia, Caraș-Severinul, județ ce deține un potențial fantastic din punct de vedere turistic și prea puțin exploatat, după cum afirmă Horațiu Rada: „2021 nu însemnă doar Timișoara 2021, evenimente de piață, spectacole, înseamnă fiecare zi din momentul acesta și până în 2021, iar un turist care vine nu se rezumă doar să stea două zile în Timișoara și să vadă un eveniment. Acesta are nevoie de mai mult. Are  nevoie de un program, un itinerar bine stabilit ce să includă câteva zile în Caraș- Arad – Oradea și cu întoarcere în oraș. Spre exemplu vine la Timișoara, merge o zi pe clisură, o zi la munte, o zi la băi, ca mai apoi să petreacă la Văliug. Acest mesaj trebuie să-l transmitem mai departe în întâlnirile cu autoritățile, cu sprijinul media, întrucât Carașul are atât de multe obiective pe care le-ar putea introduce într-un program general. Sunt foarte multe  orașe, localități, care se pot prinde și care nu trebuie neapărat să fie cuprinse în proiectul cu 2021. Dezvoltarea zonei trebuie să se lege de acele linii bine definite ce vizează întreaga regiune de Vest a țării.  Eu, de exemplu, când mă duc să vizitez un oraș nu mă duc să vad doar Barcelona, mă duc să vad și marea și localitățile limitrofe. Mai mult, cazarea la un eveniment nu trebuie să fie locul unde chiar se desfășoară acțiunea. În toată lumea  oamenii aleg să se cazeze la 10, 20, 40 km distanță, chiar 50, depinde de eveniment” a spus Horațiu Rada,  pentru Express de Banat.

Omul de afaceri este foarte încrezător în întreg acest proiect și îl prezintă ca pe un mare business ce se adresează tuturor, de la media, la artă, cultură, clasă politică și din care toată lumea are de câștigat.

„Menirea mea este să integrez politicul să fie calm, culturalul să înțeleagă fenomenul și mediul de afaceri să sprijine. Așa rezultatele vor veni de peste tot. Mulți nu înțeleg speța – să vina 2021 să se întâmple. NU! De acum trebuie să se întâmple!” a încheiat Horațiu Rada.