„Hipnotizatorul“ lui Sigarev, la Palatul Cultural din Reşiţa

Teatrul de Vest din Reşiţa aşteaptă spectatorii, în această duminică, la două reprezentaţii: „Dănilă Prepeleac“ şi „Hipnotizatorul“.

Mâine, 22 octombrie, de la ora 11, la Palatul Cultural va avea loc spectacolul pentru copii „Dănilă Prepeleac“, regizat de Dan Mirea după basmul lui Ion Creangă. Din distribuție fac parte Marius Tudor, Sorin Fruntelată, Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Florin Ibraşi, Mihaela Theodora Winter.

De la ora 19, sunteţi aşteptaţi la „Hipnotizatorul“, de Vasilly Sigarev, traducerea de Valeriu Andriuţă, un spectacol de Valeriu Andriuţă. Textul lui Sigarev, despre viaţa ruşilor după căderea Uniunii Sovietice, a proletarilor cu salarii mizere, alcoolici şi puşi pe garţă, cu nesfârşite reproşuri şi certuri în familie, în viziunea regizorală a lui Valeriu Andriuţă, propune spectatorului român o lume cunoscută, cu oameni loviţi de efectele tranziţiei postcomuniste, oameni sărmani, ce cară pe umeri şi în suflete dureri, umilinţe, frustrări. Aceasta ar fi atmosfera socială în care se agită personajele, însă autorul introduce şi elemente de fantastic şi de comedie autentică, într-o lume atât de reală, atât de dură. În piesa de la Palatul Cultural vor juca actorii Roxana Olşanschi, Florin Ruicu şi Marius Tudor.