Hidroterapie în condiții moderne într-un spital din Timișoara, cu bani europeni

Se lucrează de zor pe șantierul Clinicii de Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara, care este modernizată în cadrul unui proiect european în valoare de trei milioane de euro. La final, pacienți din tot vestul țării vor beneficia de hidroterapie în condiții moderne.

Primăria Timișoara a venit, luni, cu vești de pe șantierul Clinicii de Balneologie a spitalului municipal, care este reabilitată cu bani europeni. Potrivit reprezentanților instituției, până în prezent au fost executate lucrări de desfacere și demolare, după ce spațiul a fost eliberat și s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari. Proiectul de reabilitare vizează corpul B al clinicii, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1.560 mp.

La finalul lucrărilor, pacienți din toată zona de vest a țării, cu diferite afecțiuni, vor putea beneficia și de hidroterapie în condiții moderne.

leader board 728 x 90 px

balneo5

Lucrările vizează: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier”, a informat Primăria Timișoara.

De asemenea, conform reprezentanților instituției, la finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Clinica de Balneologie este reabilitată în cadrul unui proiect european care are o valoare de aproximativ trei milioane de euro. Lucrările ar trebui finalizate în cel mult 21 de luni. Între timp, Primăria Timișoara pregătește și documentațiile necesare pentru reabilitarea corpului A de clădire.

balneo2 (1)