Herculane renaște spectaculos! Hotel de 6 milioane de euro și patru stele!

Hotelurile comuniste din Herculane, cumpărate și aduse la 4 stele! După Diana și Afrodita, hoteluri cumpărate și modernizate de către un om de afaceri din Craiova, care funcționează la standarde europene, este rândul altor obiective turistice, care au făcut istorie în turismul românesc și care au fost lăsate în paragină, să înflorească.

Hotelul Minerva va fi deschis până la sfârșitul anului 2017, astfel că deja se recrutează personalul care va lucra în hotel. Minerva era pe vremuri unul dintre cele mai apreciate din zona Parcului Vicol, asta până când a fost scos la mezat de SC Hercules SA. În această perioadă sunt pe final lucrările de renovare și modernizare. Hotelul va fi de 4 stele și va beneficia de 210 camere, cu SPA și bază de tratament, care se va întinde pe 1200 m.p., va dispune de două restaurante, bucătărie modernă, două săli de conferințe, baruri și club de noapte cu circuit închis. Investiția se ridică la 6 milioane de euro.

Lanțul hotelurilor din zona Parcului Vicol este de acum complet și în bună stare. Hotelurile Afrodita, Diana, Domogled, Dacia, cu cel mai mare număr de turiști pensionari, și acum Minerva au condiții și oferte foarte bune pentru cei care vor să aleagă un sejur în stațiunea Băile Herculane, un loc plin de istorie, bogat în izvoare termale și binecuvântat cu peisaje montane. Fiecare clădire din stațiune este o bijuterie de patrimoniu. Fiecare stradă îți încântă privirea cu monumente și statui, izvoare de apă minerală și termală, băi imperiale, hoteluri cu nume de legendă, clădiri cu o arhitectură unică în țară și tablouri naturale cu munți, văi și râuri.

”Eu cred că Băile Herculane va renaște și va redeveni cea mai frumoasă stațiune balneară din Europa. Drumul este anevoios pentru că și ce s-a distrus este greu se refăcut imediat, însă ceea ce vedem astăzi la Herculane ne încântă privirea, iar apele sunt un adevărat remediu natural pentru noi”, ne-a declarat un turist venit la tratament la Herculane alături de soție pe care l-am întâlnit la o plimbare prin stațiune.

Deși lista imobilelor înstrăinate ilegal de către SC Hercules SA este lungă, mai precis 21 de obiective, pentru fiecare se încearcă rezolvarea. Din această listă face parte și hotelul Hercules, care este scos la vânzare. Doar pe jumătate! Și asta pentru că o jumătate aparține unui proprietar care este executat silit și cealaltă jumătate unui alt proprietar. E vorba despre soții Verbițchi, care și-au separat drumurile. Hotelul Roman, care a făcut și el parte din rețeaua Hercules, a fost cumpărat în urmă cu câțiva ani de o firmă din Hunedoara. S-au făcut ceva investiții în renovarea bazei de tratament, în recepția hotelului și în restaurant, iar în extrasezon se investește în renovarea spațiilor de cazare. Aici lucrurile se mișcă însă mult mai lent decât la Diana, Afrodita sau Minerva, unde răsfățul și luxul sunt la ele acasă.