Încep lucările la cel mai modern aquaparc!

Cel mai ambițios proiect pentru staţiunea de pe Valea Cernei nu se află în pericol, chiar dacă, în momentul de faţă ANRSC soluţionează unele contestaţii făcute de firmele care au participat la licitaţia de atribuire a lucrărilor. În câteva zile se deschide şantierul pe Platoul Coronini.

În ciuda dificultăților administrative pe care le-a întâmpinat actuala conducere a orașului-stațiune, municipalitatea a reușit să pună pe picioare unul dintre cele mai valoaroase proiecte din România. Este vorba despre construirea Aquaparcului Therme Herculi, cel mai important complex de agrement, finanțat din banii Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. „Demersurile noastre s-au materializat prin cuprinderea stațiunii Băile Herculane, alături de stațiunea Borsec și orașul Sulina, într-un program-pilot al acestui minister, de reabilitare a turismului local”, a declarat primarul orașului-stațiune Băile Herculane, Nicușor Vasilescu. Inițiativa demarării unui proiect atât de îndrăzneț a plecat chiar de la edil, care s-a arătat încrezător în misiunea pe care oamenii i-au încredințat-o la începutul mandatului său: să reînvie turismul, iar orașul să redevină unul dintre cele mai importante centre turistice din țară. Amplasamentul este ideal, în Valea Cernei, iar mirosul unei investiții de milioane de euro i-a ademenit pe locuitorii orașului care, treptat, și-au recăpătat entuziasmul că vor vedea mii de turiști mișunând prin stațiune, exact ca în vremurile de odinioară.

 

În ce constă proiectul

Complexul de agrement Aquaparc Therme Herculi va fi construit pe Platoul Coronini. Acesta este prevăzut cu bazine cu apă termală pentru adulți și copii, atât acoperite, cât și în aer liber, fiind funcțional pe toată perioada anului. De asemenea, dispune de saună, cabine pentru masaj, spațiu de alimentație publică și parcare. În ceea ce privește capacitatea, în interior vor fi 750 de locuri şi 850 afară. Administraţia locală este convinsă că lucrările încep în perioada imediat următoare. Potrivit datelor preliminare, în viitorul Aquaparc din Băile Herculane se va intra pe bază de cip. Turiștii vor beneficia de mai multe servicii, incluse în preţ, iar la ieşire vor plăti cheltuielile extra. Pentru că locaţia este Platoul Coronini, administraţia spune că întâlnirile anuale ale adepţilor MISA nu vor fi afectate. Valoarea totală a proiectului este de 8,5 milioane de euro.

 

Joburi pentru localnici

Dincolo de sumele importante de bani pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului le aduce în Valea Cernei, aquaparcul creează un număr important de locuri de muncă pentru cei care vor contribui la ridicarea lui. „Vom avea locuri de muncă și o sursă importantă de finanțare pentru bugetul local”, a precizat primarul orașului, Nicușor Vasilescu. Numărul estimativ al celor care vor lucra la obiectiv se ridică la aproximativ 120, iar apoi, alte 34 de persoane vor avea un job stabil.

Turismul, pe un trend ascendent
Numărul turiștilor este deja în creștere, iar odată cu punerea în funcțiune a celui mai mare aquaparc din România autoritățile locale estimează că numărul celor care vor trece pragul stațiunii crește cu 50 la sută încă din prima lună de funcționare.  Operatorii de turism așteaptă cu sufletul la gură inaugurarea noului SPA. „Mă bucur că și administrația locală se alătură eforturilor pe care le face mediul privat și sunt convins că împreună vom schimba fața stațiunii. O investiție precum aquaparcul nu poate fi decât benefică atât pentru Herculane, cât și pentru cei care investesc aici”, a spus Ion Catrinoiu, un om de afaceri care investeşte 15 milioane de euro în reabilitarea a două dintre cele mai frumoase hoteluri din staţiune.