Experţii Naţiunilor Unite, la Herculane

Administraţia locală din Băile Herculane primeşte astăzi vizita echipei de experţi a PNUD, partener în cadrul proiectului de dezvoltare urbană a  destinaţiilor turistice care, pe lângă Borse şi Sulina, include şi staţiunea de pe Valea Cernei.

După ani în care a agonizat sub imperiul ruinelor, staţiunea Băile Herculane începe să revină la viaţă. Autorităţile locale au semnat un pact cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, astfel că Perla Banatului este tot mai aproape de a-şi recăpăta strălucirea.

După ce în data de 7 martie experţii PNUD s-au întâlnit cu reprezentanţii administraţiei locale pentru a pune pe hârtie problemele cele mai acute ale staţiunii, astăzi echipa se va reuni pentru a continua dezbaterile. Prima întâlnire este programată pentru ora 10.00, când, la sediul Primăriei Băile Herculane echipa de experţi este aşteptată de primarul Nicuşor Vasilescu şi personalul executive al primăriei. La ora 17,00 la Hotelul ROMAN, este programată o a doua întrevedere, cea cu reprezentanţii sectorului turistic şi ai comunităţii locale.

Implicarea echipei tehnice a Naţiunilor Unite în reabilitarea staţiunii ne asigură că nu vor mai exista jocuri şi nu vor mai încerca, atât cei din administraţia locală, dar şi cei din administraţia centrală şi Guvernul României, să amâne reabilitarea şi salvarea staţiunii. Prin această strategie, practic se arată valoarea acestei staţiuni şi necesitatea investiţiilor”, a spus primarul Nicuşor Vasilescu.