Heliportul de la Cioca, dotat să poată facilita aterizarea elicopterelor Forțelor Aeriene Române

cioca 3

În câteva săptămâni va fi finalizată dotarea celui mai mare și modern heliport din vestul țării, la Aerodromul Cioca din Calea Torontalului. Heliportul va deservi întreaga regiune de vest. 

Heliportul va fi folosit pentru urgențe medicale și va putea facilita aterizarea celor mai mari elicoptere din dotarea Forțelor Aeriene Române, potrivit reprezentanților CJ Timiș.

cioca 4

„Totodată, heliportul va putea fi folosit pentru aterizarea elicopterelor private, ale tuturor celor care vor dori să aterizeze și să gareze în Timișoara. Odată cu finalizarea acestui obiectiv, în care sunt cuprinse și lucrările de dotare cu semnalizatoare și balizaje ale pistei înierbate din cadrul aerodromului, Direcția de Prestări Servicii alături de CJT vom depune la Autoritatea Aeronautică Română toate documentele necesare certificării și autorizării pistei și a heliportului.”, a declarat Ciprian Trocan, directorul Direcției de Prestări Servicii din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Lucrările de amenajare a heliportului – cu instalații de balizaj, sistem de monitorizare și iluminare aferente – au fost demarate în luna octombrie a anului trecut. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,5 milioane de lei.

Revitalizarea zonei Aerodromului Cioca este în atenția administrației județene mai cu seamă în perspectiva anului titlului Capitalei Europene a Culturii. Terenul de pe Calea Torontalului va găzdui mai multe evenimente culturale.

tmc 640