Timișoara. Harta secretă – astăzi și mâine, la Cinema Victoria

cover harta secreta 768x768
mbmr 1000x100

Universitatea de Vest și Casa de Cultură îi invită pe timișoreni să vizioneze, în 25 și 26 ianuarie, patru documentare în care trecutul și prezentul se întrepătrund pentru a oferi o experiență deosebită de explorare a orașului nostru.

Proiecțiile vor fi difuzate la Cinema Victoria și vor începe la ora 18.00, după următorul program:

25 ianuarie

„Trei OZN-uri la Timişoara şi o poveste despre apă” – O incursiune spectaculoasă în istoria uzinei de apă din Timişoara, cu secvenţe total necunoscute publicului.

Durată: 25 minute

„Legenda Casei H” – Filmul reconstituie povestea proiectării şi construirii unei case unicat din Timişoara şi din România, premiată naţional şi internaţional, operă a arhitectului Radu Mihăilescu. În acelaşi timp, pelicula reface traseul unor biografii pe care construirea casei le modifică total în bine, de la comanditar, la muncitori şi arhitect.

Durată: 26 minute
Dialog cu: Adriana Babeți și Robert Șerban

26 ianuarie

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

„Cafeină pe Bega” – Episodul aduce în atenţia publicului câteva momente din istoria cafenelelor în Timişoara, marcând trei premiere de pe teritoriul actual al României. Între acestea, funcţionarea primei cafenele turceşti (1560).

Durată: 25 minute

„Timpuri noi. O mică revoluţie” – Acest nou episod omagiază personalitatea timişoreanului Francesco Illy, inventatorul espressorului modern.

Durată: 25 minute
Dialog cu: Adriana Babeți, Gabriel Kohn, Bogdan Danciu

„Este important ca publicul timișorean să se poată bucura de istoria și frumusețea Timișoarei prin intermediul unor producții impecabil realizate, ce au în spate o echipă de profesioniști. «Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri» propune o experiență a descoperirii – o călătorie imposibil de refuzat. Această serie de documentare spune povestea orașului de pe Bega într-o manieră unică și astfel devine un produs cultural și educațional necesar pentru comunitatea timișoreană, dar și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre orașul nostru.”, a transmis, despre eveniment, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara.

Pentru mai multe informații, puteți consulta pagina web a Cinema Victoria. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Primăria Timișoara prin Casa de Cultură și Centrul de Proiecte.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/