Haos dus la extrem în Consiliul Local Păltiniș!

www.expressdebanat.ro

După toate scandalurile din Consiliul Local Păltiniș, s-a făcut liniște… Şi nu pentru că s-ar fi rezolvat problema alegerii viceprimarului și ar exista o comuniune, ci pentru că aleșii locali PNL au renunțat la luptă. Rezultatul? Nici acum comuna Păltiniș nu are un viceprimar ales! Mai grav este că, între timp, secretarul Primăriei a ieșit la pensie, iar primarul Ioan Popovici este în concediu medical. 

Oamenii se întreabă de ce a mai fost nevoie de dizolvarea Consiliului Local cu plecarea consilierilor aleși, dacă cei care au urmat pe listele de supleanți nu au avut majoritate să-și aleagă viceprimarul. Și asta pentru că PSD-ul, care a dat și primarul, are 4 consilieri, PNL-ul are 4 consilieri și cei care ar putea decide soarta majorității sunt cei 2 consilieri de la PMP, care până acum, adică la 6 luni de la ședința de constituire a Consiliului Local Păltiniș, nu au ales în ce tabără să meargă. În aceste condiții, în continuare primarul Ioan Popovici își susține opinia că la Păltiniș nu e nevoie de viceprimar. În schimb, am aflat că primarul și-a angajat un consilier personal, care nici el nu a fost de găsit în timpul programului la telefonul instituției.

Redăm convorbirea telefonică:

reporter: Bună ziua, aș putea vorbi cu dl primar?, vă rog.

funcționar: Îmi pare rău, nu este, este la Reșița.

reporter: Cu dl viceprimar?

funcționar: Nu, că nu avem!

reporter: Cu dl secretar?

funcționar: Nu, că s-a pensionat!

reporter: Şi totuși, e cineva la lucru din executivul Primăriei?

funcționar: Îmi pare rău, nu! Ar mai fi consilierul primarului, dar și el îl însoțește pe dl primar la Reșița.

L-am sunat și pe dl primar Ioan Popovici, care ne-a menționat că se află internat în spital și cel mai bine e să-l căutăm peste două săptămâni.

Este normal, oamenii nu sunt roboți și este de înțeles situația primarului, însă iată că se întâmplă și astfel de situații și atunci cine răspunde de problemele comunei sau cine se îngrijește de buna organizare a comunei dacă nu ai factor de decizie, ci doar executanți?

Și ne întoarcem la situația creată după alegerile locale din iunie 2016… Constatăm că la Păltiniș nu s-a schimbat nimic, timpul a stat în loc! Cu toate certurile și scandalurile din Consiliul Local, dar și cu răfuiala din instanță și sentințe definitive, s-a ajuns de unde s-a plecat: 4 consilieri PSD, 4 PNL și 2 PMP… Ce interese, ce orgolii și câtă înverșunare pentru putere trebuie să existe de nu înțelege nimeni că, pentru ca o comunitate să funcționeze, nu trebuie altceva decât să fie respectată LEGEA.