Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat cu sudoare biletele pentru sferturile Cupei României

SCM Poli Timișoara s-a impus cu 27-24 în optimile Cupei României Fan Courier, după o partidă pe terenul celor de la CSM Bacău. În repriza secundă, alb-violeții au avut un meci chiar greu. Tot în faza optimilor, Unirea Sânnicolau Mare a cedat cu 27-26 pe terenul lui CSU Craiova.

Poli s-a instaurat destul de repede la conducere în meciul de pe terenul băcăuanilor. Moldovenii au reușit să se apropie la un singur gol doar în minutul 24, la scorul de 10-11, însă până la pauză, ecartul a revenit în favoarea alb-violeților, deoarece la vestiare s-a intrat cu 11-13. Viața timișorenilor a devenit grea în repriza secundă. Băcăuanii au revenit, iar publicul a aplaudat frenetic o ratare a lui Sadoveac de la 7 metri, iar în minutul 46, gazdele au egalat la 20, prin Maksimov. Ulterior, gazdele au preluat conducerea, după golurile lui Valentin Anton, iar meciul a devenit tot mai tensionat.

Poli a revenit la conducere, dar tot Anton a egalat la 24-24. Formația din Moldova a jucat la un moment dat și în cinci, după ce Anton și Sadovyi au primit eliminări temporare. Pe acest fond de joc, gazdele nu au mai avut ce face, iar Sadoveac, Marjanovic și Vuk Milosevic au marcat golurile care au dus la succesul alb-violeților. Marius Sadoveac a dat cele mai multe goluri pentru timișoreni, 15, urmat de Vuk Milosevic și Marjanovic, fiecare cu 3 goluri, Orbovic și Fenici, fiecare cu 2 goluri, Irimescu și Cîmpan, fiecare cu 1 gol. Gabriel Cotinghiu a dat cele mai multe goluri pentru moldoveni, 7.

Luni va avea loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală, ultimul tur înainte de Final Four. Sferturile se vor juca tot anul acesta. Până atunci, miercuri de la 18, Poli joacă pentru prima etapă din retur, la Turda.

Sursă foto: facebook.com/pg/scmpolitehnica