Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat cu Dunărea Călărași după un meci nebun. Pero Milosevic și-a pierdut un titular

SCM Poli Timișoara a câștigat cu 29-28 cu Dunărea Călărași, după un meci cu o evoluție nebună a scorului. Pentru călărășeni, a fost ziua în care au pierdut 6 puncte, după un meci cu Turda câștigat în teren, dar pierdut la „masa verde”. Poli a pierdut însă și ea un jucător, deoarece portarul Milos Kocic e ca și plecat.

Timișoara a intrat prost în meci, ceea ce a făcut ca Dunărea să ia un avans considerabil, ajutată și de câteva mingi respinse din poartă de Șelaru. După 4-9, călărășenii au avut 9 minute fără gol marcat, iar Poli a putut egala, cu ajutor din poartă de la Tcaciuc și cu o apărare bună. După 25 de minute, timișorenii au preluat conducerea, iar la pauză s-a intrat cu 13-11. Trecerea pe la vestiare nu a marcat o revenire a oaspeților. Din contră, în minutul 35, gazdele aveau deja 16-11.

Poli a continuat să defileze până la 22-14 în minutul 43. Finalul însă a marcat un joc cu erori al gazdelor, iar astfel, Dunărea a fost aproape să scoată un egal. Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Marius Sadoveac, cu 10 goluri, urmat de Orbovic, cu 6 reușite, Marjanovic, cu 5, Milosevic, Fenici și Cîmpan, cu câte 2 goluri, Păiuș și Pribanic, fiecare cu 1 gol marcat. Vartic și Gurkovsky au dat cele mai multe goluri ale oaspeților, 6 și respectiv 5.

Pero Milosevic nu și-a ascuns supărarea pentru finalul de meci. „Am început prost, dar cu determinare și o bună apărare, am reușit să revenim. Nu e ușor să recuperezi diferența. Joci acasă, intervine și o stare de nervozitate. Am recuperat însă treptat, am intrat cu 13-11 la pauză și am avut un alt parțial fenomenal. Am controlat meciul și am terminat la un gol diferență. Ce pot să spun ca antrenor? Nu sunt mulțumit. Ca și cu Dinamo, deși avem jucători cu experiență! Și arbitrii nu au dat fault la Marius Sadoveac, când putem să ne desprindem la 5 goluri. A greșit și Pribanic. Nu-mi plac lucrurile astea. Avem jucători care se refac lent. Avem nevoie de mult mai mult. E importantă victoria obținută acasă. Îmi felicit jucătorii, dar sunt unii care sunt indisciplinați tactic când avem un avans. În apărare am jucat însă perfect. Sunt mulțumit de victorie, nu de scor, am trecut de Călărași, care a pierdut la «masa verde»”, a spus antrenorul muntenegrean.

Milosevic a spus că Milos Kocic nu va mai reveni la Timișoara. Portarul a avut numeroase probleme cu viza. „Îi avem pe Varo, Tcaciuc și un portar tânăr. Trebuie să muncim. Kocic nu mai vine. Nu e vorba doar de viză. El și soția așteptau de zece ani să aibă un copil, acum este însărcinată, poate naște oricând. Și a dorit să stea acasă, nu aici, stresat cu viza. E un mare ghinion. Cu el ca prim portar, aveam poarta bine acoperită. Dar ne-a lipsit din octombrie”, a spus Milosevic despre portarul sârb.

Din tabăra cealaltă, Eremia Pîrîianu a precizat că echipa a fost afectată de decizia federației în privința meciului de la Turda. „Un meci frumos, din păcate, nu am putut să trecem peste vestea proastă pe care am primit-o astăzi din partea federației. Băieții au încercat să facă un meci bun. Timișoara a avut șansă, iar noi am făcut foarte multe greșeli care ne-au costat, mai ales jucând cu o echipă care joacă destul de pragmatic în atac și au un plus de experiență față de echipa noastră, care are o medie de vârstă destul de mică. Am făcut iar greșeli elementare care au contat foarte mult. Atunci am avut o cădere. S-au schimbat sistemele de apărare, și noi, și echipa din Timișoara. Atunci am încercat să ne adaptăm repede sistemului adoptat de Pero Milosevic și am revenit în joc, dar se pare că prea târziu. Încă o dată ne-au costat acele două-trei greșeli elementare care au contat în rezultatul partidei. Sunt 6 puncte, în clasament, orice punct poate conta. Pentru noi e un șoc foarte mare. Sperăm să trecem peste el cât mai curând”, a punctat Pîrîianu.

SCM Poli are din nou meci la mijlocul săptămânii vitoare, la Minaur Baia Mare.