HALUCINANT. Funcţionarii Primăriei Caraşova au refuzat o sacoşă cu bani. De lene!

Casiera Primăriei Caraşova a preferat să butoneze un telefon mobil în loc să încaseze contravaloarea unei amenzi pe care un cetăţean a intenţionat să o plătească la jumătate, în termenul legal de 48 de ore!

Nicolae Lucacela, gestionar la un magazin din satul Nermed, aparţinător comunei Caraşova, s-a prezentat ieri la casieria primăriei pentru a achita amenda ce-i fusese aplicată ca urmare a unor nereguli depistate de organele abilitate. Omul s-a prezentat la ghişeu cu procesul-verbal prin care fusese constatată contravenţia şi cu o sacoşă plină cu monede de 10 bani. Nici mai multe, nici mai puţine, fix 2.500! ,,Sunt exact 10 kg de monede, le-am cântărit! Am vrut să plătesc doar jumătate din amendă, în termenul de 48 de ore, aşa cum spune legea, dar fata de le ghişeu nu a vrut să-mi primească banii. Nu înţeleg de ce refuză să-i primească, sunt bani româneşti, nu sunt falşi, nu e nicio problemă cu ei”, s-a plâns omul.

Nicolae Lucacela a vrut să discute cu primarul Mihai Radan. Fără succes, telefonul edilului-şef fiind închis. Supărat nevoie mare, bărbatul amendat s-a dus apoi glonţ la postul de poliţie. Chiar dacă reclamaţia lui Lucacela părea bizară, poliţistul l-a însoţit pe acesta până la primărie, timp în care sacoşa cu bani a rămas în sediul poliţiei. În condiţii de maximă siguranţă! Atitudinea casierei s-a schimbat brusc când a dat ochii cu omul legii: ,,Să aducă banii!”

Lucacela i-a adus, dar când femeia a văzut aceeaşi sacoşă plină cu monede, s-a sucit. Ea îi explica bărbatului că nu are timp să numere atâţia bani, că trebuie să-i schimbe la bancă sau să-i aducă în fişicuri de câte 50 de monede. I-a dat omului chiar şi câteva coli de hârtie, să le poată împacheta. În tot acest timp, cât îi explica bărbatului de ce nu-i primeşte banii, casiera Primăriei Caraşova nu avea altă treabă, ci butona continuu un telefon mobil. Lucacela a plecat cu ocazia până în satul în care locuieşte pentru a se pune pe împachetat cele 2.000 de monede, pe care casiera a refuzat să le numere. Pentru că nu a avut chef sau de lene!

YouTube video

Dacă primarul Radan a fost imposibil de contactat, viceprimarul Petru Neagul a avut amabilitatea să ne ofere explicaţii, chiar dacă se afla în concediu. ,,Eu i-am spus să-i primească banii, să-i ia, să-i pună pe masă şi să-i numere! Nu ştiu ce o fi vorbit casiera cu primarul, eu i-am spus că nu poate refuza să primească banii omului”, ne-a spus Neagul.

YouTube video

Nicolae Lucacela va reveni astăzi la Primăria Caraşova, cu banii împachetaţi. Îi va primi casiera fără să desfacă fişicurile şi fără să-i numere?! Sau o fi lovită de aceeaşi lene şi astăzi?!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647242203072″]