A fost lansată licitația pentru cel mai mare obiectiv de investiții din Lugoj din ultimele decenii, și anume noul spital al municipiului.
Lansarea a avut loc săptămâna trecută pe Sistemul de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea totală estimată prevăzută în devizul general, la nivel de studiu de fezabilitate, este de 432.974.658,21 lei, fără TVA. Suma este împărțită în cheltuieli de execuție a lucrărilor, cheltuieli pentru componenta de proiectare și cheltuieli „diverse și neprevăzute”.
„Firma câștigătoare va executa lucrările de reabilitare a pavilionului principal, va construi clădirea propriu zisă a noului spital și corpul de legătură cu pavilionul principal. Tot ea se va ocupa de demolarea vechilor pavilioane, dar și de partea de proiectare. Este bine că am depășit mica întârziere provocată de reproiectarea zonei de heliport, cu acces prin lift special, la Urgențe.”, declară managerul de proiect, Claudiu Buciu. Clădirea care adăpostește compartimentul de psihiatrie nu face obiectul licitației.
Criteriile de atribuire sunt cel mai bun preț raport-calitate, capacitatea și experiența profesională a personalului desemnat pentru executarea contractului și capacitatea profesională a tuturor celor implicați, de la managerul și coordonatorul de contract, la inginerii proiectanți în domeniul construcțiilor civile și industriale, al instalațiilor pentru construcții și al aparaturii medicale. Desigur, un rol important îl va avea coordonatorul colectivului de proiectare, care trebuie să fie un arhitect cu drept de semnătură.
În legătură cu capacitatea tehnică și organizatorică, ofertantul trebuie să aibă la active execuția și ducerea la bun sfârșit, în ultimii 5 ani, a maximum 5 contracte de lucrări similare cu cele care fac parte din prezentul contract, cu o valoare cumulată de fără TVA de minimum 200.000.000 lei.
Reamintim faptul că semnarea oficială a contractului de finanțare pentru noul spital a avut loc la Sala „Experience” a Hotelului Timișoara în data de 30 martie, în prezența ministrului sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și a autorităților locale și județene.
Achiziția se referă la un proiect finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar durata contractului și concesiunii este de 96 de luni. Cele 96 de luni reprezintă perioada de proiectare și execuție – 36 de luni, respectiv perioada de garanție – 60 de luni.