Hai la școală! Sute de locuri la clasa pregătitoare și a V-a în școlile lugojene pentru anul școlar viitor

Unitățile de învățământ lugojene au propus în planul de școlarizare pentru anul 2022-2023 un număr total de 343 pentru clasa pregătitoare și 437 pentru clasa a V-a.

În sarcina părinților rămâne decizia cu privire la profilul de studiu, respectiv școala pe care o vor alege pentru copilul lor. În cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 sunt disponibile 50 de locuri, împărțite în două clase pentru clasa pregătitoare, iar la clasa a V-a sunt propuse două clase, cu un total de 58 de locuri. Pentru școala nou formată prin fuziunea Școlii Gimnaziale Nr. 3 cu Școala Gimnazială Nr. 4 sunt propuse trei clase pregătitoare (75 elevi în total) și trei clase a V-a, adică un total de 80 de elevi.

La Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” în planul de școlarizare sunt propuse două clase pregătitoare și două clase a V-a, cu maximum 25 de elevi per clasă. Pentru secția maghiară, clasa pregătitoare și clasa a V-a vor funcționa în regim simultan cu alte clase de pe nivelul de școlarizare. Astfel, în total sunt propuse 2,5 clase pregătitoare și 2,5 clase a V-a (câte două clase pentru secția română și 0,5 clase pentru secția maghiară).

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” propune pentru anul școlar 2022-2023 un număr de trei clase pregătitoare a câte 22 de locuri la secția română și o clasă pregătitoare cu 22 de locuri pentru secția germană. La clasa a V-a sunt prevăzute o clasă cu 26 de locuri profil intensiv engleză, o clasă cu 26 de locuri pentru secția română și o clasă cu 12 locuri pentru secția germană.

La Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” vor fi o clasă pregătitoare cu 22 de locuri și o clasa a V-a cu 20 de locuri.
La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” în planul de școlarizare sunt propuse o clasă pregătitoare cu patru locuri pentru elevi cu deficiență severă și o clasă pregătitoare cu opt locuri pentru elevii cu deficiență ușoară. La clasa a V-a, este prevăzută o clasă a V-a pentru copiii cu deficiență ușoară cu 18 locuri + 3 locuri pentru școlarizare la domiciliu.

Școala Harul propune pentru anul școlar 2022-2023 două clase pregătitoare cu un număr total de 44 de elevi și două clase a V-a cu un număr total de 30 de elevi.

Locuri în clasa a V-a vor fi disponibile și în cadrul liceelor lugojene. Astfel, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” va avea două clase a V-a cu un total de 52 de locuri, iar Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” a propus, de asemenea, tot două clase a V-a pentru anul școlar viitor, cu un total de 52 de locuri, adică 26 de elevi/clasă. În caz excepțional, dacă numărul de cereri este foarte mare, se pot suplimenta 3 locuri în fiecare clasă.

Detalii suplimentare despre modalitățile de înscriere se pot obține la secretariatele fiecărei unități de învățământ din municipiu.

banner 970 x 250