HAI LA FILM! “Bohemiam Rhapsody”, filmul despre Freddie Mercury, un succes deja?

Nici bine nu s-a lansat filmul despre viața lui Freddie Mercury, că deja se anunță un succes la box office nemaivăzut. Dacă te gândești că până și criticii îi dau o notă foarte bună, am spune că este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2018.

“Bohemiam Rhapsody” s-a născut din dorința de a ecraniza povestea unuia dintre cei mai mari muzicieni ai tuturor timpurilor: Freddie Mercury. Considerat de foarte mulți drept cel mai versatil artist, compozitor și cântăreț al secolului XX, Freddie a lăsat în urmă o moștenire incomensurabilă: hiturile Queen ce sunt ascultate și astăzi pe repeat.

Regizat de Dexter Fletcher, care l-a înlocuit pe regizorul inițial Bryan Singer, “Bohemiam Rhapsody” a fost scris de Anthony McCarten, cel care a realizat și “Teoria Întregului” (The Theory of Everything”). Filmul prezintă perioada dintre 1970, atunci când s-au pus bazele celebrei formații Queen, până în anul 1991, atunci când Mercury și-a găsit sfârșitul. Chiar și membrii formației, Bryan May și Roger Taylor au ajutat la realizarea peliculei ca producători, după ce May a anunțat într-un interviu BBC, în 2010, că urmează un film biografic despre începuturile și parcursul formației Queen. Primul trailer al filmului a apărut pe 15 mai 2018, iar lansarea oficială pe 2 noiembrie 2018.

Queen este una dintre cele mai mari trupe rock ale secolului XX, iar muzica formației a scris istorie în rock-ul mondial. Conform estimărilor, trupa Queen a vândut între 150 de milioane de albume și 300 de milioane. Piesele de pe albumul din 1977, “We Will Rock You” și “We Are the Champions”, au devenit imnuri la evenimente sportive de pretutindeni. Nu sunt singurele hituri ce sunt fredonate și astăzi. Piese ca “Another One Bites the Dust”, “I Want to Break Free”, “Killer Queen” sau “Bohemiam Rhapsody” sunt considerate capodopere muzicale, cu milioane de fani în întreaga lume.

Succesul Queen era atât de mare încât umpleau stadioane întregi de sute de mii de oameni, care știau fiecare vers al fiecărei piese. O întreagă industrie s-a dezvoltat în jurul succesului lui Freddie Mercury și colegii lui: de la tricouri inscripționate, până la șepci, ghiozdane, pahare, chiar și jocuri mecanice ce le purtau numele. Queen Slot este un joc mecanic cu simboluri care deschideau jocul, ilustrând portretul lui Freddie Mercury. Erau de neoprit până în 1991, când o boală necruțătoare îi ia viața cântărețului-lider.

Deși este o responsabilitate destul de mare să portretizezi un asemenea personaj, actorul Rami Malek a acceptat provocarea și face o impresie extrem de bună în acest film, potrivit majorității criticilor. Care este povestea lui Rami Malek? Malek se află la al doilea proiect de anvergură în care are rolul principal – și un rol destul de mare. Cei care au văzut “Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2” sau “Night at the Museum Trilogy”, unde a jucat roluri secundare, cu siguranță îl vor recunoaște. Primul rol principal l-a primit în drama psihologică “Mr. Robot”, care i-a adus nenumărate nominalizări și premii. Prima fotografie a lui Rami în rolul lui Freddie a apărut în septembrie 2017. Acesta nu a fost prima opțiune a realizatorilor filmului, ci a fost cooptat în proiect în noiembrie 2016, înlocuind mai mulți actori care nu s-au potrivit rolului. În 2013, se zvonea că actorul Sacha Baron Cohen ar urma să îl joace pe Freddie, însă actorul a renunțat la rol din cauza unor divergențe cu producătorii de la acea vreme. Deși acest film biografic a fost anunțat în 2010, fanii credeau că producția nu o să mai vadă lumina zilei din cauza deselor schimbări de actori și de regizori. Însă, după opt ani, așteptarea lor a luat sfârșit. După, actorul din “Skyfall”, Ben Whishaw, a fost adus, dar și acesta a decis să renunțe la proiect. Actorul din “X-Men: Apocalypse”, Ben Hardy, îl va portretiza pe Taylor, toboșarul trupei, iar actorul din “The Social Network”, Joseph Mazzello, îl va juca pe chitaristul John Deacon.