Hackerii din Caransebeş au scăpat de condamnări!

Flavius Blăgăilă, zis Liuben, Liviu Coşe, Dorel Cosma, Ovidiu Andraş, Dragoş Pintilie şi Petru Cristescu vor fi rejudecaţi de Tribunalul Caraş-Severin, instanţă care îi trimisese în închisoare pe primii doi şi dispusese pedepse neprivative de libertate pentru ceilalţi.

Sentinţa prin care hackerii din Caransebeş au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi a fost atacată cu apel, atât de Parchet, cât şi de inculpaţi. Avocatul lui Blăgăilă, creierul grupului infracţional, a găsit un tertip prin care nu a făcut altceva decât să întoarcă dosarul la prima instanţă şi să întârzie pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile. „La Curtea de Apel Timişoara ne-a fost admis apelul, instanţa a constatat nulitatea absolută a sentinţei Tribunalului Caraş-Severin, în sensul că procesul s-a judecat pe lipsă de procedură cu un inculpat, Liviu Coşe, care era arestat în altă ţară. Practic, procesul la Tribunalul Caraş-Severin va pleca de la început, urmând să se reia toate probele. Pentru noi e o soluţie temeinică şi legală, aşa cum am arătat în motivele de apel”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Băieţii isteţi din Caransebeş au făcut bani frumoşi păcălind mai multe bănci şi persoane fizice din Italia, pe care le-au păgubit, după cum spun procurorii, cu aproximativ 700.000 de euro. Liuben, creierul grupului infracţional organizat, a primit patru ani de puşcărie pentru asta, în timp ce, Liviu Coşe, membru al segmentului extern al reţelei, a fost pedepsit cel mai drastic, cu cinci ani în spatele gratiilor. Ceilalţi au primit condamnări cu suspendare. Sentinţa respectivă însă a fost casată, iar acum procesul se reia de la zero.