Hackerii care au speriat NASA, după gratii!

explo 1000x200

Tinerii din Caransebeș, depistați cu sprijinul FBI pentru infracțiunile informatice pe care le-au comis au fost condamnați de instanța supremă, care le-a respins în masă recursurile pe care le-au formulat.

Hackerii Tiberiu Sandu și Ion Cebuc sunt acuzați de constituire de grup infracţional, acces fără drept la sisteme informatice în formă continuată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

,,Tribunalul Timiş a emis, în data de 06.03.2014, mandate prin care aceştia au fost condamnaţi la 4 ani închisoare. (…)  Bărbaţii urmează a fi transferaţi la penitenciar în vederea executării pedepsei”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al polițiștilor cărășeni.

Practic, pedepsele tinerilor care au speriat FBI-ul au fost stabilite de Curtea de Apel Timișoara, dar hackerii au făcut recurs, sperând ca magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie mai indulgenți în ce privește pedepsele. Acesta lucru, însă, nu s-a întâmplat.

,,Instanța supremă a analizat recursurile formulate de toți inculpații și a considerat că după noua procedură penală, în speță după Legea din 2013, nu mai există motive de recurs, în sensul că singurul motiv de recurs ar fi acela al unei pedepse nelegale”, a spus avocatul Cosmin Bolosin, care îl apără pe unul dintre tinerii din dosar.

Reamintim că băieţii isteţi din Caransebeş au fost condamnați la închisoare de Curtea de Apel Timișoara după ce au pus pe jar FBI-ul. Aceștia au spart cele mai securizate site-uri din lume, inclusiv serverele NASA, şi au golit conturile italienilor, clonând mai multe pagini Web ale unor bănci renumite.  Adrian Capră va executa 5 ani de închisoare, iar Bogdan Cătănescu, Auraş Popa, Valentin Creţu, Ion Cebuc şi Tiberiu Sandu vor sta câte patru ani în spatele gratiilor din Penitenciarul Timișoara.

banner 970 x 250