Judecați de mai bine de nouă ani de zile pentru că ar fi sustras sume uriașe din conturile mai multor cetățeni italieni, băieții isteți și-au dat acordul să muncească în Primăria Caransebeș! Fără să primească vreun leu!
Hackerii coordonați de Liuben, pe numele lui real Flavius Blăgăilă, ar putea munci pentru folosul comunității. Tribunalul Caraș-Severin va pronunța sentința în acest dosar, cel mai probabil, înainte de intervenția termenului de prescripție.
Acuzați de inițiere și constituire de grup infracțional organizat, infracțiunea care are cea mai mare pedeapsă dintre toate acuzațiile aduse de DIICOT, tinerii ar putea beneficia de o prescriere a faptelor abia când se împlinesc 10 ani de la comiterea lor. Cum faptele sunt comise în anul 2008, instanța e obligată să pronunțe sentința definitivă până în 2018, altfel va interveni termenul de prescriere a faptei.
Audiat de instanță la termenul din 26 ianuarie, Călin Ovidiu Andraș a declarat că regretă faptele și implicarea sa în dosar și a mărturisit judecătorilor că, în cazul în care va fi găsit vinovat și va fi condamnat, este de acord să presteze muncă în folosul comunității.
O sentință de condamnare ar fi însoțită și de o pedeapsă complementară, cel mai probabil, va exista obligația prestării unui anumit număr de ore de muncă în folosul comunității. De obicei, la primăria din localitate.
În condiții identice, au ajuns să muncească pentru municipalitatea caransebeșeană sau pentru AJOFM și câțiva traficanți de etnobotanice: Romeo Covaci, Sergiu Deregatoriu, Gheorghe Samuel Covaciu, Leonardo Florea și Maria Mihaela Covaci.
CITEȘTE ȘI:
NEWS ALERT. Traficanți de etnobotanice în primăria lui Vela!