Gyula, model de urmat pentru primarul din Oțelu Roșu

Centru orașului Gyula a reprezentat un reper important pentru primarul orașului Oțelu Roșu, care se apropie de finalizarea lucrărilor de investiții în Centrul Civic al orașului de pe Valea Bistrei.

Nu s-a putut reproduce chiar o imagine perfectă a zonei centrale din Gyula, însă 50% a fost transpusă în zona centrală din Oțelu Roșu, spune primarul Luca Mălăiescu.

„Nu ne permiteam financiar să reproducem centrul în totalitate din orașul ungar, dar lucrăm în prezent la tronsonul III din zona Centrului Civic. În aproximativ două luni de zile va fi gata, adică în luna mai tot centrul va fi finalizat. Cetățenii orașului pot fi mândri de orașul nostru, și nu numai de Centrul Civic… Anul acesta vom efectua lucrări de asfaltare străzi de circa 1 milion de euro. Am promis că voi asfalta până la sfârșitul mandatului tot Oțelu Roșu și mă voi ține de cuvânt! Nu există Nu!, am început să învăț să vorbesc doar despre lucrurile realizabile, și această realizare este certă! 80% din oraș va fi asfaltat anul acesta și restul anul viitor”, ne declară Luca Mălăiescu, primarul din Oțelu Roșu.

Când vorbește despre proiecte realizabile, edilul orașului face referire și la construirea unei grădinițe pe Strada Libertății din Oțelu Roșu. În prezent proiectul este prezentat pe SEAP pentru desemnarea constructorului la licitație. „Sper ca în septembrie anul acesta grădinița să fie gata, iar cei 60 de copii care vor învăța în această instituție, dar și părinții lor să fie bucuroși că vor beneficia de condiții foarte bune, la standarde europene”, mai adaugă Luca Mălăiescu.