Guvernul poate ajuta Timișoara, dar nu vrea din interese politice. Acuzațiile unui apropiat al primarului Fritz

Un apropiat al primarului Dominic Fritz acuză Guvernul că ar avea toate pârghiile necesare pentru a ajuta Timișoara în ceea ce privește furnizarea de căldură și apă caldă, dar nu vrea intenționat, având interese politice.

Rudolf Graf, unul dintre consilierii personali al primarului Timișoarei, Dominic Fritz, acuză Guvernul că nu vrea intenționat să ajute orașul pentru ca locuitorii să aibă căldură și apă caldă, pentru că are interese politice.

Am, spun eu, privilegiul să îl văd zi de zi pe administratorul public al Timișoarei Matei Creiveanu muncind pentru a rezolva probleme care până acum un an puteau să îi fie perfect străine și cel mult subiect de distracție sau îngrijorare la o bere cu prietenii în București sau în lume. A ales să lucreze pentru Timișoara în schimb. Și să fie responsabil direct și indirect de căldura din casele clienților (refuz termenul generic populație) Colterm. Și ce pot spune este că și el și Ruben Lațcău și Dominic Fritz depun un efort constant și super intens de a găsi opțiuni care să rezolve o problemă care nu are rezolvare locală, iar asta nu abia din octombrie. Fiindcă federația Rusă a lăsat intenționat rezervoare goale în UE pentru a forța Nordstream 2, pentru că guvernul are toate pârghiile să rezolve problema și nu o face intenționat din calcul politic”, a afirmat Rudolf Graf.

Vă reamintim că Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă de marți, după ce E.On a sistat furnizarea de gaz către Colterm din cauza datoriilor uriașe acumulate. Au urmat zile întregi de negocieri cu diferiți furnizori, timp în care cei 50.000 de abonați ai Colterm au stat în frig.