Guvernul liberal, mai darnic decât social-democrații cu Primăria Oțelu Roșu

Guvernarea PNL este mai darnică în raport cu Primăria Oțelu Roșu decât cea PSD. Primarul social-democrat Luca Mălăiescu spune că anul acesta a primit de la Guvern cu peste un milion de lei mai mult la echilibrarea bugetară decât anul trecut.

După ce a avut un an 2019 foarte bun, cu investiții în reabilitarea străzilor, trotuarelor, cu deschiderea Cinematografului și alte investiții, primarul orașului de pe Valea Bistrei spune că în 2020, cu siguranță, valoarea bugetului local va fi mai mare și datorită fondurilor alocate la început de an în urma echilibrării bugetare. Cu toate astea, edilul are o temere cu privire la alocarea fondurilor pentru susținerea salariilor și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap, care au fost repartizate primăriilor doar pe prima jumătate a anului 2020.

Pentru mine, 2019 a fost foarte bun cu 80% din străzi asfaltate, cu trotuare pavate cu asfaltări la intrările în blocuri și, pe final de an, cu realizarea a unui număr de peste 12 rampe de urcare pentru persoanele în vârstă în toate zonele importante cu scări din oraș. Nu am avut excedent bugetar, am preferat să achităm la finalul anului toate facturile la utilități. Cu privire la bugetul pe acest an sunt mulțumit chiar dacă este guvernare PNL, au intrat mai mulți bani decât anul trecut, am primit 8 milioane de lei față de 6,9 milioane de lei anul trecut. Singura deficiență ar fi la persoanele cu dizabilități, pentru că banii sunt doar pentru primele 6 luni, cuprinși în acești 8 milioane de lei, deși în anii precedenți am primit pe tot anul.”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Edilul orașului de pe Valea Bistrei a mai precizat că situația este întâlnită în toată țara, iar legal nici de la bugetul local nu se poate aloca plata salariilor persoanelor cu handicap decât în urma unei rectificări bugetare, care nu se poate face în primele 6 luni ale anului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Personal, am rămas surprins de decizia Guvernului, iar noi, ca UAT, chiar dacă am vrea să achităm sumele nu ne permite legea.”, a mai spus Luca Mălăiescu.

Menționăm că primăriile sunt obligate să susțină 10% din valoarea fondului de salarii pentru persoanele cu handicap, diferența de 90% fiind alocată de Guvern.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/