Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru calea ferată spre Aeroportul Timișoara

cale ferata

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru calea ferată care va lega orașul de pe Bega cu Aeroportul Internațional Timișoara. Investiția se ridică la 423,4 milioane de lei.

Conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara face parte din Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare 2021 – 2025. Linia de cale ferată de la aerogară va permite transportul pasagerilor către municipiu și către alte orașe din România.

Se vor efectua lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul.

„Realizarea lucrărilor propuse prin prezenta hotărâre, adică crearea unei conexiuni modernizată pentru transportul călătorilor la Aeroportul Internațional Timișoara, va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor pentru călători și va avea impact pozitiv asupra calităţii vieţii şi condiţiilor sociale, prin crearea de noi locuri de muncă; creşterea schimburilor comerciale; atragerea investitorilor străini; creşterea numărului de călători, inclusiv creşterea numărului de turişti”, aflăm din nota de fundamentare a proiectului.

Valoarea aprobată de Executiv este de 423,4 milioane de lei. Vor fi modenizați peste 5 kilometri de șine, tot atâția noi vor fi amplasți pe traseu și se vor electrifica 10 kilometri de linie. Se vor contrui peroane și podețe noi. Durata de execuție a lucrărilor este de 22 de luni.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro