Guvern de uniune națională, soluția pentru ieșirea din pandemie?!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Deciziile luate din rațiuni electorale sunt un pericol pentru sănătatea românilor, consideră Alfred Simonis. Deputatul PSD de Timiș își dorește un Guvern de uniune națională și propune susținerea unor specialiști tehnocrați care să gestioneze ieșirea din pandemie.

Invitat la radio RFI, Alfred Simonis a declarat că interesele de pe scena politică pot fi ținute în frâu cu un Guvern de uniune națională. Liderul social-democrat este îngrijorat de subestimarea capacității virusului și amintește de momentul în care PNL considera COVID-19 o simplă răceală care nu trebuie să stea în calea alegerilor anticipate. „În urmă cu câteva luni, atunci când a mai picat o dată la vot Guvernul Orban, PSD a făcut o propunere care cred eu încă este de actualitate și anume un Guvern de uniune națională, cu ministere asumate din partea fiecărui partid, fiecărei forțe politice a Parlamentului, astfel încât să nu mai existe această tentație a câștigului electoral și a deciziilor luate în an electoral, în scop electoral. Uitați-vă la situația în care suntem la șase luni de când era o simplă răceală, citez din președinte, acea declarație fiind într-un context electoral, pe vremea aceea PNL și președintele doreau să facă alegeri anticipate, indiferent de consecințe. La fel suntem și acum, luăm în derâdere anumite chestiuni și există riscul să fim într-o situație din ce în ce mai rea”, a declarat Alfred Simonis.

expresb 1000x100

Un Guvern tehnocrat format din specialiști și susținut de parlamentari ar fi soluția pentru ca deciziile din conducere să nu fie asumate din scopuri pur electorale, crede deputatul. „Eu când vorbesc de Guvern de uniune națională, nu mă refer neapărat la o guvernare cu PNL, PSD-PNL sau alte partide. Eu mă refer la un Guvern susținut de forțele politice. Poate fi unul de specialiști, poate fi un Guvern de specialiști, pe care să-l susținem în Parlament cu toții. Nu trebuie neapărat să fie Orban și cu mine membri ai Guvernului sau eu știu, Orban și Ciolacu. Eu spun că în această situație în care există această tentație de a lua decizii din rațiuni electorale, aflându-ne cu câteva luni înainte de alegeri, să stabilim un Guvern de specialiști, care nu va candida la următoarele alegeri, pe care să-l susținem cu toții și să ia deciziile corecte în această situație de pandemie”, a explicat social-democratul.​

1000 x 200 gif
upt 1000x100