Gustul Banatului, promovat de studenții de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”

usab

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara organizează evenimentul „Tradiții multiculturale Bănățene în Spațiul European”, în cadrul căruia studenții vor experimenta arta și tehnica preparării alimentelor specifice Banatului. 

„Tradiții multiculturale bănățene în spațiul bănățean” va fi găzduit marți, în 27 iunie, de la ora 13, de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USVT. Evenimentul educativ-cultural își propune să valorifice potențialul multicultural, multietnic și multiconfesional al orașului de pe Bega, prin punerea specialităților culinare aparținând minorităților din zona Banatului pe harta gastronomiei tradiționale multiculturale europene.

Participanților la eveniment – studenți, masteranzi și doctoranzi români și străini din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, coordonați de maeștrii în Artă Culinară – li se oferă posibilitatea de a experimenta arta și tehnica preparării alimentelor, de a degusta și aprecia produsele tradiționale specifice bucătăriei românești, alături de cele ale minorităților germane, sârbești și maghiare, dar și de a promova gusturile, aromele și preparatele care deosebesc Banatul de alte regiuni ale țării.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/