Gustul amar lăsat de pandemie poate fi spălat la poalele Munților Poiana Ruscă! Cu fructe de pădure!

timisoara capitala 2023

Luna august e stropită cu arome de afine, mure și zmeură în comuna Pietroasa din județul Timiș. Bănățenii sunt provocați să își lase gândurile acasă și să plece într-o drumeție la poalele Munților Poiana Ruscă.

Turiștii care ajung în satele din comuna Pietroasa, la Cascada Șopot sau la biserica de lemn din Crivina pot cumpăra de la producători locali cele mai delicioase produse ale momentului: fructe de pădure. Gospodinele pregătesc deja siropuri delicioase, iar la porțile sătenilor se găsesc și brânzeturi, miere de albine, răchie, pită în țăst sau prăjituri ca-n Banat.

Pe lista concediului aromat, propus de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, se află și nouă obiective turistice care pot fi vizitate după o masă copioasă. Biserica de lemn din Crivina de Sus care datează din anul 1676, biserica de lemn din Poieni, construită în anul 1800 și amplasată chiar în mijlocul satului, într-o frumoasă poiană, Peștera Românești, Peștera Albastră și Voronețul Banatului sunt doar câteva dintre ele.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Veștile bune vin și pentru cei care doresc să fie treziți de ciripitul păsărilor – o locație de campare este pregătită pentru a fi ocupată. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș a pregătit și o listă cu producătorii din comună, care fac parte dintr-un proiect de dezvoltare turistică a zonei. Aceasta poate fi accesată AICI.

Comuna Pietroasa se află la poalele Munților Poiana Ruscă, pe cursul cristalin al râului Bega, fiind formată din patru sate: Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni și Fărășești.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/