„Gunoierul” și „Un păcală” s-au întors acasă!

Actorii Teatrului de Vest Reşiţa, care au prezentat două spectacole la Viena, la sfârşitul săptămânii trecute, s-au întors aseară acasă.

Spectacolele „Gunoierul”, de Mimi Brănescu, regia Iulian Ursulescu,  şi „Un Păcală”, adaptarea şi regia de Dan Mirea, au umplut sala Teatrului Pygmalion din Viena, reprezentaţiile fiind apreciate de spectatori şi de directorul teatrului vienez, Tino Geirun, drept „un succes evident!”

Spectacolul „Gunoierul”, prezentat în seara de sâmbătă, 31 ianuarie, este un thriller psihologic, plin de dinamism şi suspans, în care publicul este ţinut cu sufletul la gură, fiind condus pe piste false, astfel încât în desfăşurarea acţiunii nu se ştie cine este victima, cine agresorul, cine manipulează şi cine este manipulate.

Înaintea spectacolului „Gunoierul”, Matei Mircioane şi-a lansat, în holul teatrului Pygmalion, volumul „Epopeea lui Ghimeş”. Despre carte au vorbit directorul Teatrului de Vest Reşiţa, Nicolae Dumitru Vlădulescu, actriţa Constantina Elisabeta Vanca, de la Pygmalion – Viena, actriţa Ana-Maria Cizler şi autorul.

„Încep prin a-i mulţumi lui Matei că mi-a dat cartea şi aştept deja cu nerăbdare continuarea. Pentru mine este un roman surpriză, un roman altfel, care te duce în trecut, parcă pe la începutul lumii, cu toate că personajele sunt atât de vii, de actuale în manifestări”, a declarat Constantina Elisabeta Vanca.

La matineu, duminică, 1 februarie, Teatrul de Vest Reşiţa a prezentat piesa „Un Păcală”, un spectacol în adaptarea şi regia lui Dan Mirea. Şi de această dată românii din Viena, însoţiţi de copii, au umplut sala de la Pygmalion.

Directorul teatrului din Viena s-a declarat extrem de bucuros de oaspeții pe care i-a avut, mai ales că reșițenii au deja un public al lor.

„Reprezentaţiile Teatrului de Vest Reşiţa la Viena şi lansarea de carte a lui Matei Mircioane reprezintă încă un segment al podului cultural dintre Viena şi Reşiţa. Felul în care au fost primite dovedesc că publicul român din Viena are nevoie de astfel de evenimente”, a spus patronul şi directorul Teatrului Pygmalion, regizorul Tino Geirun.