Gunoaiele din Timișoara, strânse de voluntari. Acțiune amplă de ecologizare în cartiere

gunoaie

Timișorenii sunt chemați să participe în acest weekend la o amplă acțiune de ecologizare în cartierele orașului de pe Bega. Acțiunea este pusă la cale de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș cu sprijinul operatorului de salubrizare Retim Ecologic SA.

Acțiunea de strângere a deșeurilor are loc sâmbătă, chiar de Ziua Națională a Curățeniei, în mai multe cartiere din oraș, între orele 10 și 13.

Organizatorii spun că voluntarii sunt invitați să participe la acțiunea prin care vor fi colectate deșeurile aruncate la întâmplare în cartierele orașului de către cei care nu respectă natura. Ei vor distribui materiale informative cu privire la colectarea separată și vor identifica spațiile cu deșeuri abandonate în vederea colectării acestora de către operator.

Acțiunea de ecologizare este organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș cu sprijinul operatorului de salubrizare Retim Ecologic SA, care pune la dispoziție saci pentru colectarea deșeurilor, strângerea și transportul acestora. Echipamentul de protecție – măști, mănuși, dezinfectant – necesar pentru desfășurarea activității este pus la dispoziție de ADID Timiș.

Cei care vor să se alăture acțiunii sunt așteptați la oricare din următoarele puncte de întâlnire: Biserica Ortodoxă Înălțarea Domnului Mehala, Parcul Academician Remus Răduleț, Parcul din Dacia, Parcul Uzinei, str. Albăstrelelor la intersecție cu str. Canal Bega, Parcul Central, în fața stadionului „Dan Păltinișanu” sau în parcarea Shopping City din Timișoara.

La această inițiativă se alătură partenerii și voluntarii ADID Timiș: FITT Timișoara, FALT Timișoara, Lions Dinamic Club Timișoara și Piti Show.